the_white adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"Sakarya seo" kelimesinin ayda sadece 10-20 defa arandığını, son iki aydır bu rakamın 50-100 civarına çıktığını biliyor musunuz Hocam?

Bence siz yine de "seo" kelimesini hedefleyin. En azından aylık aranma sayısı yüksek.
benim çalışma mantığım farklı hocam. seo kelimesini hedeflediğinizde hergün telefon çalacak, hergün görüşme yapacaksınız, onlarca firmaya aynı anda hizmet vermek zorunda kalacaksınız. ekip lazım bunun için, yer lazım, herkesle ilgilenmek lazım. bunlara kaliteli hizmet vermek lazım.

sakarya'da seo'nun bırakın değerini bilmeyi, anlamını bile bilen insan sayısı çok az. sakaryada herkesin bildiği, tüm firmaların işlerini yürüttüğü bir firma var. bu firmaya ben 3 yıl önce size seo uzmanı lazım dedim. adam o zaman konuşmak bile istemedi. daha 2 ay önce ilan vermiş, seo uzmanı aranıyor diye. gittim, konuştuk anlaştık. ondan sonra bir e-posta aldım. herşey benim onayımdan geçecek, en ufak bir değişiklik ya da çalışma bile benden habersiz yapılmayacak, sürekli rapor verilecek, önce ben sonra siz, istediğim zamanda sana git diyebilirim... aynen bunları yazmış mailinde. bende sizinle çalışmam, aradığınız kriterlere uygun seo uzmanıda bulamazsınız dedim.

onlarca firmaya hizmet vermek maliyetli bir iş olacak. oysa sakaryadaki firmalar bu konuda aşırı derecede cimri onuda belirteyim. 1 yıldır sakarya seo aramasında eczacılar odasından sonra 2. sırada çıkıyordum. herhangi bir çalışma yapmadan. sadece 1 kere telefon geldi bana. durumu burdan anlayın. millet gidip 300-500 tl para verip bilmem ne paketlerinden alıyor ya da gidiyor biriyle uzun süreli olarak anlaşma imzalıyor. ben bedavaya iş yapayım diyorum nerdeyse kabul eden yok.

çok güzel bir söz vardır. bu halk hiçkimse kusura bakmasın ama aynen o şekilde hareket ediyor:

türk milleti bir gariptir, *** dersin küfür sanar, *** aldırmaz.

aynen o durumdayız maalesef. bu nedenle önce amacım bilinçlendirmeye çalışmak.

"sakarya emlak" aramasında benim sitem şuanda 2. sırada. birkaç tane emlakçıya gittim buyrun size site dedim. ziyaretçisi var, arayanı var, ev isteyeni var, ev satmak isteyeni var. ben siteye her yıl birkaç yüz tl yatırım yapıyorum. logosu, teması, şusu busu. ama birkaç yüz tl ver siteyi 1 yıl istediğin gibi kullan dediğimde bir tanesi bile yanaşmıyor buna. biri dedi bizde 5 tane site var. hangi siteler dedim, şu şu siteler dedi. sıralamada olmayan, ziyaretçisi olmayan, hiçbir işe yaramayan ama yaptırdığı firmaya her yıl birkaç yüz tl para verdiği siteler. anlayış, bakış açısı bu şekilde sakaryada.

bunları gördükten sonra açıkcası "sakarya seo" araması bile neredeyse hiç umrumda değil. ama ben sitem olarak orayı gösterdiğim için, benim bir nevi yüzüm orası olduğu için siteye çalışma yapcam.

firmalara ise onların istedikleri şekilde değil, kabul ederlerse benim teklif ettiğim şekilde hizmet vereceğim. çünkü bugüne kadar kazancım hep kendi kişisel sitelerimden. günlük 60-100k arasında ortalama ziyaretçi çekiyor bendeki siteler. bunlarla uğraşmayıp firmalara onların istedikleri şekilde hizmet vermek hiç bana göre değil. üzerinde çalıştığım bir proje var. eğer başarılı olursa onu türkiye'ye yaymayı düşünüyorum. o zaman bu aramaylada hiç ilgileneceğimi sanmıyorum.