Şaka bir yana benim çok acil olarak, zaman zaman 2.sayfanın 1. sırası ve zaman zaman da 1. sayfanın 10. sırasında olan sitemin yükselmesi lazım... Hizmet alacağım ama kimden?
SEO maalesef backlink al, sonra sağa sinyal ver olmadı sola ver, düz bas yan çek gibi bir olgu değil. SEO isminden de anlaşılacağı üzere bir optimizasyon, burada sitenizin kod, tasarım iç/dış link, yazı/resim oranı gibi kriterler alt alta toplanıp değerlendiriliyor ve sitenizin sıralaması belirleniyor ayrıca içeriğinizin de önemi büyük (Content is The King!) ...
Kısacası uzun vadeli işler için 1 yıldan az olmamak üzere bir Uzman ile çalışabilirsiniz ya da deneme/yanılma yolu ile kendiniz öğrenebilirsiniz ancak uzun vadede bu yol ile gerçekten başarılı olan sayısı sıfıra çok yakın.
Kaba tabirle vur-kaç Google Adsense gelirle için paketlere yüklenin, 3ay da sitenizden güzel miktarda ZARAR edebildiğinizi gözlerinizle görebilirsiniz.
Sözleşme yapalım diyenler de olacaktır,
Ben en çok onlardan korkuyorum
Basitçe düşünelim;
A Markasından araba satın alıyorsunuz bunu parçalayıp motorunu satarken al bu motoru 1Milyon KM gider diyorsunuz.
Bunu anlamak için önünüzde iki seöenek var; A Markasının kullandığı motor 1Milyon Km gitmişmi, gitmişse yüzde kaç oranda, gitmeyenlere N'OLMUŞ?
Aşağıda arkadaşlar bahsetmiş,
"kapı kolunun vidasının tornavida mandalı" kelimesinde birinci sıraya gelip, sektöründe ilk sırada hatat "Tornavida" sektöründe 1.sırada olabilirsiniz, bu da sizin ve projenizin verimliliği ile alakalı, siz buradan SIFIR ziyaretçi elde ederek SEO maliyetini cepten yediniz, sonuç ZARAR...
Daha uygulama örneklerinden gidelim,
Son zamanların en popüler SEO Çalışması tanıtım yazısı ve hatta News Kayıtlı olursa Allah Allah...
Forumda çokca reklamları dönen 100 Kadar NEWS kayıtlı ve birçoğu günlük okuduğumuz internet gazetelerinden oluşan sitelerde tanıtım yazısı paketi var 5000TL civarına 30-60 günlük fevkalade çalışma yapılıyor, herkes bu paketten 1 tane alsın, sonra mis, gelsin google, gitsin facebook! Eğer sadece backlink yeterli olsa idi, hiç uğraşmaya gerek yoktu, ver 5000TL al sana
para çeşmesi...
Günlerce oturup kafa yorsak işin sonu gelmez ama özetle;
Bir bilen bulup SEO alanında ilerlemeye bakın ve unutmayın BACKLINK,
SEO değildir...
Bol Şanslar