WhiteRed adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
zaten hedefimde basit tasarımda gri ve beyaz tonların kullanıldığı modüler bi yapı.. dün biraz düşündüm aslında bu detaylı aramalar da bi kategori sistemi sistem sadece kategorilerin birbirlerine sürekli köprülenmesiyle oluşuyor.. mantığı kurdum az çok arkadaşlara çok teşekkür ederim daha eklemek istedikleriniz varsa yardım ve fikir amaçlı ekleyin arkadaşlar...
Yukardaki bazı arkadaşların dediği gibi sadece sınırsız kategori mantığıyla olcak iş değil hocam. Birbirinden bağımsız/bağımlı birçok kategori grubu olması şart. Temel kategori grubu tabi ki sınırsız kategori mantığında olmalı ama tek başına yeterli değil.

Örneğin araba ilanları modülünde
marka -> seri -> model -> versiyon... gibi bi kategori ağacı

araç türüne ilişkin ayrı bi kategori ağacı: hava araçları -> paraşüt... gibi

Yönetim panelinde, marka seri ve modeller, araç türleri ile eşleştirilmeli. Adam motosiklet arıyorsa veya ilan giriyosa, otobüs üreten markalar listelenmemeli.

Bunların yanında en az 1 kategori türü daha olmalı ve diğer kategori(y/ler)le eşleştirilmeli. Örneğin; tekne ilanı girenler için gövde malzemesi seçenekleri sunulmalı.

Veya kol saati satış ilanı girenler için kordon tipi seçenekleri sunulabilir; deri/suni malzeme/metal gibi gibi.. Hem ilan eklerken saat seçildiğinde bu kategoriler select içinde listelenmeli, hem de detaylı arama sayfasında aksesuar->saat seçiminden sonra saat kategorisi ile eşleştirilmiş diğer kategoriler sorgulanmalı. Kordon tipi kategorisi, saat kategorisi ile eşleştirildi ise kordon tipi kategorisinin altındaki seçenekler(kategoriler) listelenmeli.

Pek net bi yazı olmadı ama sanırım demek istediğim anlaşılmıştır. Kolay gelsin.