"Ancak yanlış fiyatlamadan etkilenerek pozisyon açmak konusunda haklı görülmeyebilir." diyorsunuz. Peki bu sizin görüşünüz mü? Bitmiş mahkeme örneği var mı ? Siz ekranda gördüğünüz fiyata itibar etmeyin bu normaldir demek akıl işi gelmiyor bana. ? Fiyat ekranda düşüyorsa ama aslında yükseliyorsa bunun anlamı nedir Allah aşkına? Bu arada ben firma ismi vermedim . Firma dava açmasın size.
Hocam kesin bilgi veya örnek dava olsa zaten görülmeyebilir değil görülmez derdim. Sadece firmaların benzer konularda sözleşmede kendilerini koruduklarından eminim. Mesela şirket ekranda görülen fiyattan işlem gerçekleştiremeyebilir gibi. Ancak bu konuda benzer dava bulmak zor olur. Yanlış fiyatlamada genelde firmalar pozisyona etkisi var ise zararı karşılar ama işlem psikolojisine etkisi noktasında birşey yapacaklarını sanmıyorum.
Firma ilk önce sikayetvar gibi siteledeki şikayetleri temizlesin, sonra gelip burayı görüp bana dava açarsa ben de benim hesabımda yaptıkları ve haksız kazanç elde ettikleri pozisyon slippage larını kanıtlayarak dava açarım.
Slippage ne derseniz siz alış yaptığınızda işlemi daha yüksek fiyata kaydırmak, satış işlemi ise daha düşük fiyata kaydırmak. Yani yatırımcı aleyhine fiyat hareketi yaratmaktır.
Dolayısıyla bir önceki mesajımda yazdığım şeyler, firma marka değerine zarar verme amaçlı yazılmış asılsız şeyler değil, bizzat tecrübe edilmiş konulardır.