uzay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Değerli arkadaşlar merhaba.

34 yaşındayım Hollanda'da yaşıyorum.
Burada grafik tasarım hizmeti verdiğim bir şirket sahibinin referansı ile arap asıllı bir iş adamı ile tanıştım. Kendisi ile de tasarım işleri üzerine konuşurken laf lafı açtı konu bu meseleye geldi.

Bu adamın elinde 10.000 adet iphone 6s ve 15.000 adet de 6s Plus var.
Cihazların tamamı orijinal fakat garantisiz/kaçak.

Bu cihazların her birinin iCloud passlarının crack edilmesini istiyor. Sebebi ise, bazı avrupa ülkelerinde telefonculara satışını yapacakmış.

Kendisi icloud crack işlemi yaptıracak birini henüz bulamamış. Güvenilir gördüğü kişilere bu yönde teklif sunduğunu söyledi.

Cihaz başına teklif ettiği tutar € 50.

Adamın elindeki toplam cihaz sayısı 25.000 Adet.

25.000 x € 50 = € 1.250.000

İş garanti. Ödeme konusunda da en ufak sorun yok. Mal sahibi oldukça sağlam diyebilirim. Bizzat şirketine gidip tanıştım.
Deposunda yığınla telefon var. Hatta bana da ücretsiz 6s ve 6splus cihaz verdi masamda duruyor

Ayrıca ön ödeme olarak 10.000 euro parayı masaya koydu.
Parayı almadım, çünkü bu işlemi yapabilecek birini tanımadığımı dile getirdim.

Benim iOS/iphone ile ilgili hiçbir bilgim olmadığı için bu alanda uzman kişiler olabilir düşüncesi ile r10a konu açma gereği duydum.

internet üzerinde yaptığım birkaç ön araştırma ile çok sayıda kişinin/firmanın daha önce "s" olmayan iphone serilerinde crack işlemi yaptığı bilgisini edindim. Apple itunes üzerinden şifre sıfırlama açığına karşı S serilerinde update ile önlem almış sanırım.

Bu işin illegal faaliyet boyutu ve bunu müteakiben riski nedir sizce ?

Önerilerinizi bekliyorum.

NOT : Lütfen konuyu farklı yerlere saptırmayınız.
Kardeş öperler sene tabiri uygunsa.ipnone icloud şifreliyse cihazı açtın anda apple konum bildiriyor kayıp kaçak bildirisi verdiyse sahibi,hırsızlıkla yargılanırsın şekası olmaz aydıca o kadar cihazla yakalanınca kaçakcılıktan hüküm giyebilirsin

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi