Merhaba arkadaşlar.

Birkaç gün önce, internetten LG 18.5" 19M37A GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR aldım. Ürün gelmeyince, mesaj attım, hemen gönderiyoruz dediler. Nihayet beş gün sonra elime ulaştı.

Monitörü bilgisayara bağladım, bir adet ölü piksel vardı. İade etmeyi düşündüm ancak, ürünün kontrolü ve geri dönüşü uzun süreceğini anlayınca o şekilde kullanmaya karar verdim ancak monitörde izleme açısı o kadar dar ki, film izlerken özellikle karanlık sahnelerde biraz aşağıdan izlesem (genelde uzanarak film izlerim) ekran çok karanlık oluyor ve film izlenmiyor. Tam karşıdan izlemek gerekiyor doksan derece açıyla yani.

Tabii canım sıkıldı. iade etmeyi yeniden düşündüm ancak kredi kartıyla taksitle aldığım için taksitle iade edecekleri için, o da ayrı bir sıkıntıydı. Neyse ertesi gün yeniden bilgisayarı açınca , ikinci bir ölü piksel gördüm ve bu sefer aldığım siteye bildirim yaparak elden en yakın mağazaya götürüp teslim ettim.

Ürünün paketi üzerinde bana gelen kargo firması dışında başka bir kargo firmasının etiketi de yer aldığı için, daha önce bu ürünün başka müşteriden dönmüş olabileceğini düşündüm. Ürünü alıp mağazaya götürdüğümde, hemen kontrol edip, pikseli gördüklerinde iade işlemini başlattılar ve ücret yerine bir belge verdiler ve onunla tekrardan mağazadan aynı fiyata alışveriş yapabileceğimi söylediler.

Elimde ücret belgesiyle mağazada diğer monitörleri inceledim ve aynı fiyat aralığında ve ölçülerde philips led monitörü ve Asus led monitörü inceledim. Asus da görüntü olarak philips e yakın üstelik renkleri daha canlıydı. Ancak philipsin monitör konusunda ününü bildiğim için Asus a tercih ettim. Asusu da alabilirdim aslında, sonuçta ikisi de lg den çok çok daha iyi görünüyorlardı.

Şu an PHILIPS 18.5" 193V5LSB2/62 GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR kullanıyorum ve izleme açısı çok iyi olmasa da yine de film izlenebiliyor ve grafik çalışmalarımı yaparken de fazla sıkıntı çekmiyorum. Tam karşıdan izlemediğinizde monitörün açısına bağlı olarak üst tarafı karanlık alt tarafı da aydınlık görünüyor. Ama led monitörlerin böyle bir eksisi var. Satıcının söylediğine göre, film izlemek için led monitörlerin farklı özellikte olanları varmış onlardan almak gerekliymiş ancak şu an için fiyat olarak 250 civarı bir bütçe ayırdığım için 400-500 ve üstü bir monitörü tercih etmedim o yüzden.

Parayı basan daha üst model ve kaliteli bir monitör alabilir ancak lg nin 18.5 inch led monitörünü almayı düşünen varsa, şahsi kanaatim kaçarak uzaklaşsın. Onun yerine aynı ölçüde philips, Asus alabilir.