HidrojenWEB adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bence yandexte sorun olduğunu sanmıyorum.Ben apple geliştiricisiyim.Adamlar scan mail denilen bana apple.com şeklinde mail atabiliyorler yani nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama kendilerinin olmayan bir domainde uzantıda mail adresi gibi gösterip mail atabiliyorlar
-Apple aradım izah ettim dedimer geliştirici bilgilerini çalmak için atılan mailler (mailde geliştirici süreniz az kaldı tıklayın diyor) Tıklanıldığında tarayıcıla keylogger atğyor.

Aman dikkat edelim.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
mail adresini verirsen sana cumhurbaşkanlığından bile mail atabilirim, smtp ile custom header yazarak mail atmak yeni birşey değil yıllardır var

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:33:47 -->-> Daha önceki mesaj 13:24:18 --

WWT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanıt veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Verdiğiniz her bilgi, her öneri not alınıyor ve müşterimiz ile paylaşılıyor. Tüm bunların yanısıra, hukuki açıdan gidip şikayette bulunulabilecek herhangi bir merci var mıdır ki? IP takibi vesaire yapılarak sorunun en azından bizim firmamızdan veya müşterimizin firmasından kaynaklı olup olmadığını öğrenilebilir mi?

Biz teknoloji firmasıyız, bizimle bilişim işlerini halleden bir müşterimizin başına gelen olaydır bu olaylar. arada karıştıranlar olmuş, bizim başımıza gelmemekte bu durum, müşterimizin başına gelmekte. bu sebeple biz de bu web sitesi ve mail işleri yaptığımız için haliyle işin içinde gibi görünüyoruz, bize geliyor her soru her sıkıntı.

yardımlarınız için teşekkür ederiz tekrardan

bu tarz fraud işlerine girenlerin ip adreslerini kabak gibi göstermesini beklemek ayrı bir amatörlük olur, boşuna avukat masrafı falan etmesinler yani bir de

sorumluluk beyanı vs. kullanmak da bu iş için çözüm değil, yüklü ödeme alan bir firma değilse çok fazla kastırmaya gerek yok, bir subdomain açar orada ayrı bir arayüz üzerinden müşterilerin cari bakiyelerini görüntületirsin, hesap bilgileridir kredi kartı ile ödemedir vs. burada yer alır, illa ki bir katman daha olacaksa sms paketi ile müşteriye her giriş talebinde kayıtlı numarası üzerinden rastgele pin üretir gönderirsin, başka bir adrese vs. girmesi durumları da ortadan kalkar