Almanya'nın otomobil konusunda giriş seviyesine bakınca öyle. Lâkin kıyaslamaya bakınca Opel ile Tofaş'ın aynı cümle içerisinde geçmesi abes kaçıyor.
Ayrıca marka fanatiği değilim, mümkün olsa Bugatti kullanırım
Dostum tofaş ve opeli aynı cümle içerisinde kullanırım ve kullanmaya devam edilecek neden mi?
Tofaş şahin doğanın üretildiği banttan tofaş fiat markası ile albea 1.3 multijet çıktı sonra fiat olarak linea 1.3 dizeller çıktı doblo 1.3 dizeller çıktı şimdi egea 1.3 multijetler çıkıyor 1.6 sida var neyse yazarsam çok uzar eee astra h kasadaki motorda aynı fiatın kullandığı motorn sadece adı opelde 1.3 cdti
1.3 multijet dizel motorun aynısı opelin kaputunun altında var gm fiat ortak çalıştı üretildi yani aynı cümlede kullanılıyor hatta ilk fiat kullandı albeada ve yılın motor ödülünu aldı
Ama bmw 2.0 dizel ise yıllardır efsanedir muhteşem bir motor ve oda alman ayrıca az yakıyor çok gidiyor ama adı tofaşla fiatla anılmıyor bmw nin motoru deniyor
Gelelim son kasa dobloya son kasa doblo ile son kasa opel comboyu yan yana koy ve marka amblemlerini çıkar sonra geç karşısına 7 farkı bul bulamazsın çünkü aynı banttan çıkıyor doblo kasası opelde oldu combo al sana tofaş ve opel aynı cümlede
Dünya bunu aynı cümlede kullanıyor siz kullanmayın hocam:-)
Almanya gelişmiş bir ülkedir ve bir çok otomobil markasına sahip neden son model bir bmw mercedes audi porsche kullanan arabam çok yakiyor lpg takacagim demiyorda hep son model opelciler diyor ve takıyor çünkü araba çok yakıyor yaktığı kadar gitmiyor opel almanyanın tofaşı ülkemiz standartlarına göre şık şekil konforlu otomobilleri var opelin ama bozdu bence eski imajını
2000 yılından sonraki hiç bir opeli beğenmiyorum opc serisi hariç opc lerdeki bir çok özellik bir çok otomobilde yok
Neyse astra j kullandım dizelini özellikle denedim 20 dk sonra dayanamadım ve indim aynı motor lineayı denedim daha atik ve rahattı tabiki içi dardı neyse
Ben astra j nin gidişini gram beğenmedim dip gazda aptallasiyor sonra gidiyor arkayı göremiyorsun direkler görüşü engelliyor şekil mi şekil ama oda bir yere kadar en basiti arka kapısı çok dar geldi gözüme bir ford focusun arka kapısını açın görürsünüz ne demek istediğimi.
Opel dediniz mı benim diyeceğim tek söz nerde o eski opeller
1994 model 2.0 dohc motor
Vectra a gt
Astra f gsi
Calibra 4x4 turbo
Bu otomobillerden birine binersen ancak ne demek istediğimi anlarsın hocam.
Yeni model 1.4 corsa bile dohc motor 2.0 astra gsi den çok yakıyor var mı böyle dünya corsa zaten gitmiyor kanser ediyor adamı birde üstüne çok yakıyor gsi 250 kmh çıkıyor kadran deviriyor o kadar yakmiyor farka bak.vectra a daki uzun yol konforunu calibra turbonun adamı koltuga yapıştırmasını bir yaşasan o zaman anlarsın ne demek istediğimi:-)
Çok uzun oldu be:-)