4 yıl Astra H 1.6 benzinli kullandım, 4 yılda Astra J 1.6 benzinli kullandım. Şu anda da Astra K 1.4 benzinli sahibiyim. Kendi araçlarıma hiç Lpg taktırmadım.
Şayet LPG taktırmam ama benim için yakıt önemli diyorsan benzinli modellerini tavsiye etmem. 1.3 dizel alırsın keyfine bakarsın. Lpg taktırırım, hiç sorun değil diyorsan kesinlikle benzinli tavsiye ederim.
(Lpg taktırmak siboplara zarar veriyor zamanla, ancak bazı lpg firmaları bu konuda garanti veriyor. Lpg taktırırsanız bunu dikkate almanızı öneririm.)
Bir üst mesajda arkadaşın dediği gibi, 1.6 benzinli alırsan şehir içinde kullanımına da bağlı olarak 100 km de yaklaşık 100 TL yakıt parası verirsin. J kasa 1.4 turbonun yakıt tüketimi hakkında bilgi sahibi değilim. Ama 1.4 turbo K kasa şehir içinde yine kullanım alışkanlıklarına bağlı olarak 100 km de yaklaşık 8 / 8.5 litre yakıtı var. Uzun yolda ise 100 km'de yaklaşık 6 litre. Bu verdiğim değerler maksimum değerler.
Yine bir üstteki arkadaş herşeyin konfor olmadığını söylemiş. Konfor herşey değildir elbette, ama çok şeydir. Konforlu bulmadığınız arabadan zevk almazsınız. Yakıtı fazla bile olsa zaman zaman arabaya binme konusunu sınırlayabilir, daha az binebilirsiniz. Ama her bindiğinizde bir konfor eksikliği hissederseniz arabadan soğursunuz ve zevk almazsınız.
Astra J'lerde bana göre 3 problem var.
Birisi lpg taktırmayacaksanız yakıt sorunu. Bir diğeri, benzin deposunda dalgakıran yoksa, depo dolu olduğunda kasislerden geçtiğinizde çıkan lokurtu sesi, bir de kronik olarak bu arabaların yağ soğutucuları bozuluyor. 4 yılda 2 kez değişim yaptık. Yağ soğutucusu ile ilgili sorun yaşayanların sayısı oldukça fazla diye biliyorum.
Opel Almanya'nın tofaşıdır konusuna gelince ; bunu genellikle hayatında tofaş dışında arabaya binmemiş olanlar söyler. Akılları sıra kendi şahinleriyle Astra'yı, doğanlarıyla İnsignia'yı kıyaslıyorlar