Merhaba,
Wordpress haber sitem var. xTürk haber temasını kullanmaktayım. Her ay 60 TL'lik VDS kullanıyorum.
Sorum şu, özel bir haber yazılımına (CM bilişim, TeBilişim) geçerek mi yoluma devam edeyim. Yoksa wordpress'i optimize ettirip, her türlü seo ayarlarını, tasarımsal konuları vs. yaptırıp mı yoluma devam edeyim?
Neden bunu soruyorum?
Bilindiği üzere WP çok fazla CPU harcıyor ve bununla başa çıkmak zor oluyor. Ve kodları herkese açık bir sistemi olduğu için güvenlik konusunda sorunlar olabiliyor.
Örn:
https://www.r10.net/wordpress/1220395...orunmuyor.html
Wordpresse göre özel yazılım ile Google News'e haber düşürmek daha etkili olduğu söylenmektedir. Özellikle news'teki çoğu haber siteleri TeBilişim ve CM bilişim kullanmaktadır (Te bilişim çoğunlukta) Seo altyapılarının daha güçlü olduğu söylenmektedir.
Fakat özel yazılımın da sorunu şu ki; en ufak bir değişiklik için firma ile görüşmek gerekiyor ve hatta para karşılığında pek bir şey yaptıramıyorsunuz (GaziSoft hariç)
Haber sitesi için hangi yazılım ile devam edilmesi gerektiği konusunda yıllardır haber siteleriyle uğraşan kişilerin yorumlarını bekliyorum.