6/5 tarihli not:
-----------------------------------------------
satış salı gününe kadar aktiftir.
Konu başında da belirttiğim gibi koyduğum fiyat da düşünüldüğünde kısa sürede satmayı planladığım sitelere 150-200'den fazla pm-arama gibi dönüşler olmasına rağmen ciddi bir alıcı çıkmamıştır.
Sektörde aktif olarak satışa devam eden işletmeler için dahi gayet makul bir yatırım aracı olarak düşünmüştüm sanırım yanılıyorum.
Fazla vaktimin olmadığını en başta da belirtmiştim. 10/5 tarihine kadar ciddi bir alıcı çıkmaması durumunda konu iptal edilecektir.
--------------------------------------------------
18 aydan biraz daha fazla bir süredir gıda takviyesi ve kozmetik ürünlerinin satışını 2016 yılında çok aktif kullanmadığımdan ötürü E-Ticaret işletmemi kapatıyorum.
Sektördeki reklam vermenin güçleşmesi ve askere gitme kararı almam sebebiyle şahsi borçlarımı temizlemek amacıyla işletmemin tüm açık web site ve 5000 küsür kişilik ürünü sipariş vermiş müşterilerimin detaylı bilgilerinden oluşan daha önce hiç kullanılmamış hala güncel bilgiler içeren datalarını da vereceğim. Aynı sektörde, müşteri arayan işletmelerin bu datalara sahip olması dahi ödeyecekleri miktarı çok rahatlıkla karşılayacaktır.
1 tanesi SSL sertifikalı ana site olmak üzere toplamda 40 tane aktif (32 tanesi xxx.com uzantılı) organikten de sipariş alan web sitesi bulunmakta.
İşletmenin cirosunun önemli bir kısmı Google AdWords reklamlarından, geri kalan tutar da organik ve bir dönem denediğim Facebook reklamlarından oluşmakta.
Bugüne kadar Google AdWords için harcadığım reklam tutarı yaklaşık olarak 70K. Anlaşmalı kargom olan Aras Kargo'ya ödediğim tutar 44K. Ürünlerin maliyeti de yaklaşık olarak satış fiyatının %25'idir. Yani örnek olarak 59TL fiyat ile satılan ürünün alış fiyatı 13TL'dir.
Son tamamlanmış yıl olan 2015'in aylık ortalama cirosu 13K'dır. Bu doğrultuda aylık gelir ortalama 3,5-4,5K arasında değişmektedir.
Uzunca süredir aynı toptancılarla çalışıyor olmamdan kaynaklı satın alacak olan kişiye ürünlerin tedariği konusunda toptancıların da listesi verilecektir ve normal tedarikten çok daha uyguna gelmesi sağlanacaktır.
Her sipariş veren müşteri için hazırladığımız bir indirim kuponu mevcuttur. Bu kuponlar sayesinde müşterinin tekrar alışveriş yapmasını sağlamaya çalıştık. Bu kuponlar da devredilecek kişiye devam etmesi açısından verilecektir. Stoğum az kalmış olmasına rağmen tekil satıştan 2500 TL kar elde edebileceğiniz elimdeki bütün ürünler de verilecektir.
Biraz zorunlu olduğum ve askerden döndüğümde ne olacağını kestiremediğimden ötürü fiyatı uygun tutarak siteleri hemen elimden çıkarmak istiyorum.
Toplamda istediğim fiyat:
40 domain: 400tl (çoğu yaprak sayfadır)
2 adet tasarım: 500tl
SSL'li siteler için maliyet: 300TL
bunlar dahilinde toplam istediğim tutar: 4500TL
siteleri görmek isteyen kişiler için pm yolu ile gönderim sağlayabilirim.
Son olarak da 14 Şubat Sevgililer Günü için Facebook üzerinden yaptığımız 1 haftalık parfüm ve takı kampanyamızdan 25K ciro elde ettik. Kampanyadan elimde yaklaşık 100 set kaldı. Böyle bir şeyi de değerlendirmek isteyecek kişiye +750TL bedel ile bunları da gönderebilirim.
İhtiyacım kalmadığından ötürü çok severek kullandığım Lenovo Y500 Laptop'u da 2000TL karşılığında verebilirim.