Çook fazla süslü yazılar yazamam. Bu konumda dahi giriş için bir metin bile aklıma gelmezken ben nasıl her konuda içerik üreten bir blog yazacağım onu da bilmiyorum. Şu an sadece içimden bunu yapmak geliyor ve bunu yapıyorum.
Yazmayı bilmiyorum belki, fakat öğrenemeyecek kadar da değilim. Domaini aldım. com, net veya org değil. Değerli olduğunu düşündüğüm, fakat forumdan soruşturduğuma göre az önce saydığım uzantılardan olmadığı beş para etmez bir domainmiş. Olsun, şansımı denerim.
Bu deneme az giderle sağlıklı bir site yapmaya çalışmaya çalışan acemi bir insanın denemesidir. Yapıcı olan her türlü yoruma açık olduğum gibi kırıcı olanları da saygıyla karşılarım. Her türlü yorum kabulümdür.

26 Nisan 2016 Salı
Wordpress kurulumumu yaptım. Tasarım ve eklenti kurulumlarım da tamam.
Tasarım olarak SociallyViral kurdum. Eklentilerimde de Yoast SEO ve temanın yüklemek istediği iki üç eklenti var.
Kategorileri oluşturdum.
Forumdan bir arkadaşa ₺20 ücretle logo siparişi verdim.
Facebook sayfasını açtım fakat elimde henüz logo olmadığı için kapak fotoğrafsız ve profil fotoğrafsız kötü olacağını düşünmem sebebiyle şu an devredışı konumda. Google Console'da sitenin kaydını yaptım. Bir de alexada sitenin sahipliğini onayladım ki ne işe yarıyor sahipliğini almam hiçbir fikrim yok. Sadece yoastta o kısımdaki linke tıklamış bulundum ben de devam ettim. Acemilik işte.

Bugünü bu şekilde sonlandırdım. Yorumlarınız ve önerilerinizi zaten belirteceksinizdir.

Bu blog hepimizin olsun - 26 Nisan 2016'nın sonuna geldik.

27 Nisan 2016 Çarşamba
Siparişini verdiğim logo bugün elime ulaştı ve gerçekten çok beğendim. Logo da aha bu, biraz site url de vermiş olacağım gibi.

Facebook sayfasının kapak ve profil resimlerini ayarladım. Siteye cache eklentisi kurmadığımı farkettim ve kurmaya çalıştım. Bir süre kurulu kaldıktan sonra sayfanın altındaki hata mesajlarını farkettim ve devre dışı bıraktım. Sanırım başka bir eklentiyle denemem gerekecek. Logoyu siteye yerleştirdim. Birkaç yer İngilizce kalmıştı onları da çevirdim sitede. Şu anda da hangi kelimelerde içerik oluşturmam gerektiğine dair Google Trends ve Google Adwords araştırmaları yapıyorum.

Bu blog hepimizin olsun - 27 Nisan 2016'nın sonuna geldik.

28 Nisan 2016 Perşembe
Bugün sadece bir içerik girdim, aşağı yukarı 300 kelime. Yoast'ın önerilerinin neredeyse tamamını yeşile döndürdüm içeriği yazarken. İçeriği yazarken seçtiğim kelimeler o anda sınavlardan dolayı en popüler kelimelerdi fakat yine de yeni bir site olduğum için ve Google botları sitemi hızlı indekslemediği için çok faydasını göremedim. *İçeriği Facebook sayfasında da paylaştım.

Bu blog hepimizin olsun - 28 Nisan 2016'nın sonuna geldik.

29 Nisan 2016 Cuma
Bugün ise gece saatlerine yaklaşırken bir içerik daha girdim, şu an günde bir tane giriyorum belki daha fazla girmem gerekiyordur. Günde 2 veya 3 e çıkarabilirim. Fakat düzenli bir şekilde yapmaya çalışıyorum. Hatta zaman ayarlı yapmalıyım evet şimdi aklıma geldi. *İçeriği Facebook sayfasında da paylaştım.

Bu blog hepimizin olsun - 29 Nisan 2016'nın sonuna geldik.

30 Nisan 2016 Cumartesi
r10 analizinde bıraktığım bir konum dün 132. sıralara gelmişken bugün ilk 500den bir şekilde düşmüş neden, nasıl bilmiyorum. Bugün de bir içerik girdim. Her gün 1 içerik gire gire devam ediyorum. Belki çok yavaştır normal bir bloga göre bilmiyorum. Araştırıp ona göre gün içerisinde daha fazla içerik girmeyi de deneyebilirim ilerleyen günlerde.
Google+ sayfasını açtım ve sitede paylaştığım içeriği orada da paylaştım.

Bu blog hepimizin olsun - 30 Nisan 2016'nın sonuna geldik.