merhaba,
Listelediğim özellikleri karşılaması suretiyle Excel'de olabilir yoksa masaüstü program yazdırılacak detaylar aşağıdadır bu detaylara göre fiyat ve teslim süresi vermenizi rica ediyorum.
Makine ve montaj hattı ekleyip çıkarabileceğimiz , bu sistemleri birbirine bağlayabilen bir üretim takip programı istiyoruz.Aşağıda tanımlanması gereken alanları açıkladım;
1) Çalışma Saatleri
-Kutucuklar halinde 1 vardiya,2 vardiya veya 3 vardiya şeklinde ayrılacak.Bu vardiyalardan biri seçildiğinde vardiya başlangıç ve bitiş saatlerinin girilmesi istenecek.
-Özel çalışma saatleri diye bir alan daha olacak.Müşteri tüm yemek ve çay molalarını ,ve çalışma başlama ve bitiş sürelerini kendi manuel olarak girecek.
-Vardiya saatleri belirlendikten sonra yemek molaları ve çay molaları belirlenecek;
"Bir vardiyada yemek molasını saat olarak giriniz:"
"Bir vardiyada yemek molası hariç başka molalar varsa toplam saat olarak giriniz:"
*** Bir sipariş makinede üretildikten sonra ortalama kaç dakika sonra montaj hattına gelir ? : " "
şeklinde olabilir.
2) Makine Ekleme
Eldeki mevcut makineleri numaralandırıp toplam makine sayısı açıklamalarıyla beraber girilebilecek.
Makine No:1 Haitian - Mehmet
Makine No:2 Jonwai - Ahmet
Makine No:3 Haitian - Erdal
gibi.
3)Montaj Hattı Ekleme
Eldeki mevcut montaj hatları numaralandırıp toplam montaj hattı açıklamalarıyla beraber girilebilecek.
Montaj No:1
Montaj No:2
Montaj No:3
gibi.
4)Müşteri Ekleme
Müşteri adının ve sipariş girerken çağırılacak olan kodu girilebilecek.
5)Ürün Ekleme
Ürün kodu, ürün açıklaması , 1 vardiyada üretimi , 1 vardiyada montajı bilgileri girilebilecek.
1330 - 12mm conta - 500 - 220 gibi.
6)Sipariş Ekleme
Müşteri kodu girilip tek tek ürün kodları ve adetler girilecek.Tüm sipariş yazıldıktan sonra "hesapla" veya "kaydet" gibi bir butonla mevcut siparişlerle beraber sipariş takibine girecek.
Kod Açıklama Adet
1330 12mm conta 500
gibi.Burada ürün tanımlandıktan sonra ürün kodu girildiğinde açıklama otomatik gelecek.
7)Sipariş Takibi
Müşteri adına göre, sipariş girme tarihine göre , sipariş bitiş tarihine göre sıralanabilecek.müşteri girilen tüm siparişleri dilediği seçeneğe tıklayarak takip edebilecek.
Bu siparişlerden herhangi birine tıklandığında sipariş içeriği görülebilmelidir.Hangi makineden çıkıp hangi montaj hattına gireceği numaralarla belirtilmelidir.