SABOCES adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kaan kardeş yanlış anlama ama sizin sektörde " tüm resimler, tek tek yurt dışından özenle toplanmış " diye yazmışsın zaten telif hakkında kapatılır, ceza alır, sunucuyu kapattırmaya gider mahkemelik bile olabilirsiniz. Gelinlik ve moda sektöründe kaliteli içerik ancak kendi üretiminizle olabilir. Ordan burdan resim alarak uzun vadeli iş olmaz yazının özgün olması kadar resimlerinde özgün olması lazım..

Yabancılar çok hassas resim konusunda..
Şaban kardeş, ben zaten "biliyorum" veya "kesin böyle" diye bir söz söylemiyorum ki neden yanlış anlayayım, tartışma platformu burası ve bende tartışma konusu açtım. Burada tartışıp değerlendirip, en çıkar yol neyse o yolda kazanmaya devam etmek istiyoruz.

Resimlerim özenle toplandı evet, tek bir yerden veya paket satılan moda resimlerinden alınmadı, bu da çok önemli bir husus. Resimleri özgünleştirme yöntemimi de burada açıklamak açıklamayayım.

Sitemi bilen arkadaşlar zaten resimler konusunda özel mesaj dahil sürekli nasıl bunu sağladığımı soruyorlar. Resimlerim, türkçe moda sitelerindeki gibi standart görseller değil. El emeği ile düzenlemeler mevcut.

Ben, moda sitesi üzerinden firmaların tanıtımlarını ücretsiz yapıyorum arkadaşlar. Gidip kendi modamı yaratamıyorum, işim de bu değil. Bu nedenle kendi görselini kendin çek denilemez. Ben bu firmalarla rekabet etmiyorum. Çünkü benim işim bu değil. Örnek miss defne gelinlik modelleri kelimesinde miss defnenin gelinlik modellerini sunuyorum. Miss defne gelip bana benim modellerimi tanıtma mı diyecek? Tam tersi bu firmalar onların ürünlerini tanıtmamızı zaten istiyor. Ancak, siz gider adamların 10 sene önceki görsellerini sürekli paylaşır, sitenin her yerine reklam koyarsanız ve markalarına zarar verirseniz olmaz. Ben bu konuda ne bir ihtar ne bir kural ihlali yaptığımı düşünüyorum.

Tek bir klasörden 100 tane siteye aynı resimleri atarak 100 tane moda sitesi yapılırsa zaten olmaz.

Yeniceri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilgilendirme için teşekkürler. Ben de şu açıklama kısmındaki kelime sayısına takılıyorum. İçerik 200 kelime olmalı, galeride ki resimlerin açıklamaları 100 kelime olmalı diye bir kaide var mı ? Yani önemli olan kullanıcıya yeterli ve doğru bilgi sunmak değil mi ?
100 kelime veya 200 kelime diye bir şey yok. Biz onu rakamsal olarak ifade ediyoruz. Tabi ki içerik doyurucu, anlamlı ve konu ile iç içe olmalı. Mesela bikini modelleri kelimesinde bu yazın trend renkleri, çizgileri anlatılmalı. Gelişi güzel bikini modelleri şöyle böyle gibi alakasız cümlelerle uzatılmamalı. Biz bunu yapıyoruz.

osmanbey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
resimler satın alınmadıysa "özenle toplamak" ne anlama geliyor?
satın almadıysan özenlesi falan yok bildiğin kopyalayıp izinsiz kullanmışsın işte.

elbise kategorisi yabancıların en fazla şikayet ettikleri resim konusu.
eticaret siteleri, mankeniydi, fotoğrafçısıydı dünya kadar masraf yapıp da o resim izinsiz kullanılınca şikayeti basıyor.
Ben, moda sitesi üzerinden firmaların tanıtımlarını ücretsiz yapıyorum. Gidip kendi modamı yaratamıyorum, işim de bu değil. Bu nedenle kendi görselini kendin çek denilemez. Ben bu firmalarla rekabet etmiyorum. Çünkü benim işim bu değil. Örnek miss defne gelinlik modelleri kelimesinde miss defnenin gelinlik modellerini sunuyorum.

Maximusfel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Resimler sağdan soldan toplamaysa o 2 galeri sisteminide kursan farketmiyor ban yiyorsun. Bence sitemi nasıl bandan çıkartırım yerine nasıl özgün resim bulurum ona odaklanmız gerek.
Ben, moda sitesi üzerinden firmaların tanıtımlarını ücretsiz yapıyorum. Gidip kendi modamı yaratamıyorum, işim de bu değil. Bu nedenle kendi görselini kendin çek denilemez. Ben bu firmalarla rekabet etmiyorum. Çünkü benim işim bu değil. Örnek miss defne gelinlik modelleri kelimesinde miss defnenin gelinlik modellerini sunuyorum.

networkstr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunun tek çözümü bana göre sayfalama yapmayan galeri eklentileri. Sıkıntı sayfalama yapmasından kaynaklanıyor. Ayrıca bunun canonical url ile de çözülebiliyor olması gerekir sanırım.

Tek sayfada onlarca resmin galeri/slayt biçiminde gösterildiği eklentiler kullanılabilir. Yoksa galeri kullanılamaz diye bir kaide yok. Onlarca url oluşturuyorsunuz hepsinin içeriği aynı tek fark resim farklı. %99 benzer içerik yani.
Evet, aynen öyle. Bunun ile ilgili çözüm 2 galeri yöntemi var şuanda. 2sini de yukarıda link olarak sundum. Şuanda birisine geçiş yaptım ve düzenlemelerim devam ediyor. Bittiğinde spam çıkışı sonrası, onunla ilgili ayrıca bir konu daha açarak, çözümü ile ilgili bilgi vereceğim.