Arkadaşlar bir kaç sitem için Google'da yükselmem gerekiyor.

Haftalardır SEO paketlerini inceliyorum. Bir kaç arkadaşım ile iletişime geçtim birebir görüştüm fiyat aldım ..vs ..vs.

Bakıyorum bir konuya 99TL - 199TL gibi rakamlara güzel taahhütler de bulunan arkadaşlarımız var.

Bunlardan biri yada bir başkası ile birebir görüşmemde aylık 2.000TL talep edip 99TL ye hizmet veren arkadaşımız kadar tatminkar konuşmayanlar var.

Aylık 2.000TL isteyen arkadaşa Diyorum ki:
"99TL lik paket satan arkadaş sizinki ile kıyasladığımızda kulağa daha hoş gelen şeyler söylüyor, o 99TL istiyor siz ise 2.000TL aylık!"

Cevap tabiki olması gerektiği gibi:
"hocam yapmayın, 99TL ye hizmet verenden ne bekliyorsunuz? Aman ha paranızı kaptırmayın onlara!" düşünüyorum; adam haklı!!!

Bu kez 99TL ile hizmet veren genç arkadaşımıza gidip diyorum ki; "siz 99TL ye bütün google'ın algoritmasını çözmüşcesine tahhütlerde bulunup umutlandırıyorsunuz, ama bir başkası 2.000TL aylık hizmet bedeli isteyip çalışmaya garanti vermiyor.?"

Cevap şu;
"hocam onlar tok satıcı ve abartılı ücret istiyorlar. Adam ofisine 5 bin tl kira veriyor, evine 3 bin tl kira veriyor yada kredi ödüyor, arabasının kredisi 2 bin tl. Bir şekilde para kazanmalı"

(hahahahah ulan koptum bu çıkışa yalnız!!!)

Şimdi arkadaşlar size soruyorum, ben napam? he napam ben? kime güvenem?

Şaka bir yana benim çok acil olarak, zaman zaman 2.sayfanın 1. sırası ve zaman zaman da 1. sayfanın 10. sırasında olan sitemin yükselmesi lazım... Hizmet alacağım ama kimden?