furkancelebi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güncelledim hocam listeyi.

Bahsettiğiniz arkadaş bana önceden haber verdi 3-4 gün il dışına çıkacağım fakat linkimi kaldırmayın ip değiştirerek telafi yapacağım dedi.

--

@cwlerde hocam telafiyi farklı ip ve isimlerle bekliyoruz
15 dakika oldu eve girdim, gezintileri fazlasıyla farklı ip'lerden telafi edeceğim. Gece boyu 95.9.37.150 adresinden sabaha kadar siteleri açık bırakarak başlıyorum...

95.9.37.150

gezinti başlangıcı : 02:05

gezinti sonlanma: 11:39

nick: said

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 02:06:57 -->-> Daha önceki mesaj 01:42:54 --

humpyers adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam silin o zaman linkini arkadaşın. Geçen hafta mesajına alıntı yaptım arkadaş 14 kelimelik yorum attı birşey demedim hem aynı ip ile hemde eksik telafi yaptı. Ben bu arakadaşın 3 gün üstüste yorum yaptığını göremedim kaç aydır bu sayfadayım. Anlamıyorum arkadaşınız falan mı neden bu kadar tennüzzül gösteriliyor yazık günah değil mi biz her gün sitelere yorum yapıyoruz.

öncelikle belirteyim konu sahibini tanımıyorum r10'da bu konu haricinde herhangi bir ilişkimiz, alışverişimiz vs. de olmadı.

Ben bu gruba ilk dahil olanlardan birisiyim. Geçen perşembe gecesi gece memlekete gitmem gerektiği için gezintileri yaparken konu sahibine durumu bilgilendirme amaçlı yazdım. Pazar gecesi geleceğimi de belirttim. Sizin aynı ip üzerinden 14 kelime yorumu yazdığıma dair mesajınızı da telefon üzerinden gördüm ve daha önceki yorumlarım, gelince de telafi yapacağımdan ötürü mesajınıza o vakit yoğunluğum da olduğundan ötürü cevap vermedim.

Ben doğru günlük sizin gibi yorum bırakmıyorum. Bu sebeple de yukarıda yazdığınız gibi 3 gün üst üste yorum bıraktığımı da görmemiş olabilirsiniz. Bunu emin olun bir çok arkadaş gibi yapacak olsam, değil günü gününe, günde 2 defa bu sitelere yorum bırakırdım.

Grup kurulduğu günden bu yana bu grupta yaptığım gezinti süreleri ve önceki yorumlarıma bir bakar mısınız ? Ben bir gezintiyi siteleri açıp 15 kelime ile geçiştiren ve 20 dakika bile sürmeyen şekilde geziyor olsam. Bu gezintilerimde hiç aksama olmaz. Hakkını vererek gezinti yapmak istediğimden ötürü, gün içerisinde gerçekten güzel vakit ayıramayacaksam. Gezintiyi bir sonraki günde telafisi ile yapıyorum. Bu süreçlerde de gezinti sürelerime bir bakarsanız en az 1 saati bulur, ki hatta bazı dizi - film siteleri (buna sizin siteniz de dahildir) aktif olarak film, dizi izlediğim izlemem sonrası yorum bıraktığım sitelerdir.

Şimdi bu kadar özveri ile yorum bırakmak, siteleri gezmek midir? Yoksa hergün üstün körü 15 kelime yorum ile düzenli yorum bırakıp, yorum sonrası siteleri kapatmak mıdır?

Siz de bu işleri bilirsiniz ki alexa'da, google'da kuru gezintiden öte sitede durma süresini önemser. Bunun alexa için önemini, gezintilerin uzun olması gerektiğini. Yorumun sadece temsili birşey olduğunu, telafi yapılacağı gün farklı ip ile yorum bırakılmasını bu grupta en çok savunanlardan birisiyim(bknz: eski mesajlarıma)

Ben buna dikkat ediyorum ve bu sebeple tabiri caizse gerizekalı gibi kendime işkence ederek ertesi gün 3 yorum bırakıyorum. Bir de ip değiştirme zahmetine giriyorum.

Geçen hafta perşembe günü 1 telafi yaparak gezinti yaptım ve yorum bıraktım. Sizin sitenizdeki yorumum 14 kelime olmuş ve aynı ip olmuş. Bu durumu izah edeyim;

Sitelere 2'şer yorum bıraktım. Modemi restartladım ve değişen ip adresimi yani 2. ip adresimi de konuya yazdım. Fakat dediğim gibi acele ile çıkmam gerektiği için sanırım. Ben gezintilerim süresinde ip adresi değiştirdim ve yorumlarım ilk ip adresim ile çıktığından ötürü bu şekilde bir durum oluştu. Geçmiş zaman bunu hatırlamadığım için, konu ile ilgili izahım budur. Çünkü modemi açıp kapadığım ve ip adresimi değiştirdiğimden eminim ki bunu konuya da dahil ettim. 14 kelime olayına gelince de dizi ve film siteleri için izlediğim bir dizi veya film olursa çok rahat yorum bırakabiliyor, hatta kelime sayısına dikkat bile etmeden, içimden geldiği gibi yazıyorum ama bu olay 3 yorum bırakmak zorunda olduğum günlerde, haliyle zor olabiliyor. Sabaha kadar 5 farklı ip ile gezintiden bile zor olabiliyor. Çünkü hakkında hiç fikir sahibi olmadığım bir dizi hakkında yorum yapmam isteniliyor.

Bu yorum durumu bir haber sitesi, bir gezi bloğu, bir teknoloji bloğu vs bir site olduğunda konu hakkında fikir sahibi olmasam bile konuyu okuduğumda yorum bırakmam çok daha kolay oluyor ki. Haber site sahibi arkadaşlar, konu sahibi arkadaş bu mesajımı görürler ve yaptığım yorum uzunlukları ile ilgili bu konuya bir mesaj bırakırlarsa memnun olurum.

Yani 3 günlük gezintilere dahil olmadığım bu süreçte karalama yapmanızı gerektirecek hiç bir durum yok. Bu işi ciddiye aldığımı biraz geçmiş yorumlar, geçmiş gezintilerim vs. 'ye bakarsanız sizde görebilirsiniz.

Alexa işine önem verdiğimi sitenin değerlerinden de görebilirsiniz. Bu konu üzerinden hak geçmemesi için çabalarımı, en ufak gecikme ve aksamada durumu konu sahibine bildirmem, geldiğimde gezinti süresi ile bu durumu toparlamaya çalışmamdan görebilirsiniz.

Ha yukarıdaki tüm dediklerim, size inandırıcı gelmeyebilir ya da bir anlam ifade etmeyebilir. Bu anlamsızlık ve çabam diğer arkadaşlara da inandırıcı gelmiyor ise gruptan anında beni çıkarabilirsiniz.

İlla günü gününe gezinti yapılacak denilirse buna da eyvallah ama dediğim gibi, özveri ile gezinti yapamayacağım gün ertesi güne aktardığımdan ve bu durum bir sonraki gün yani telafi gezinti süremde, yaptığım gezinti süresinden bakılıp takip edilebileceğinden ötürü çok da bir şey demem anlamsız aslında...