Vakit ayırıp cevaladığınız için öncelikle hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Benim merak ettiğim konular ise şunlar
1. Bu kadar yüksek trafikte acaba sorun cıkarırlar mı? ek üçret vs vs
3. Önerdiğiniz sunucuların TR'ye aşağı yukarı upload hızları kaç mbit
4. 500 mbit garantili hatta göremi hesap yapmalıyım yoksa sunucunun speedtest.net TR upload hızına göre mi
4. Videoları uyar kaldır prensibiyle barındırıcam açaba bana sormadan sunucularımı direk kapatırlar ?
------------------------------------------
5. bu sorum biraz kapsamlı hangi scriptte videolarımı barındırmalıyım ?
Dışa kapalı bir sistem olacak sadece ana sitemde yayınlıcam aradığım sistemde başlıca şu özellikleri istiyorum
1- Ip başına download hız limiti 12 Mbit > 1.5 MB/Sn düşünüyorum (önerilere açığım ortalama dosya boyutları 1-10 GB arası )
2- IP başına 24 saatlik limit örnegin o IP 24 saatte en fazla 30GB trafik tüketebilir
3- birden fazla sunucuyla çalısabilen yük dengesini dagatacak
3- Dosyaları multi sesli olarak upload edicem o bana 360p-480p-720p-1080p seçenekli multi sesli m3u8 olarak url çıktısını verecek
kısacası:
https://uptostream.com/iframe/3x151zy0axev gibi bir yapı arıyorum
Hocam birden fazla sunucu olacagı için sunucu başına o maliyet fazla render için sabit bir GPU makine bile alıp render için kullanılabilir ama ekstra iş olur ve maliyeti yükseltir asıl amacım ucuza hızlı sorunsuz trafikli sunucular
birden fazla sunucuda calısan bir sistem bulursam tahminen hem yükü dengeler hem işlemci gücü artar pek detaylı bilgim yok gerçi bu konularda vakit buldukca araştırıyorum.
Üstat
@conquer hocam depolama alanından bahsetmiş
bu arada trafiği sanırım yanlış hesaplamadım yada yanlış mantıkla hesapladım 200k tekil hit kişi başı 10 gb trafik tüketse
10 x 200000 = 2000000 // 2000000 Gigabytes (GB) = 1,953 Terabytes (TB) // 1953 Terabyte (TB) = 1.90723 Petabyte (PB)
yanlışım yoksa yine ip başına 12 mbit versem 500 mbit garantili sunucudan 41 kişiye izletiyorum bu hesabıma göre anlık izleyici sayısına göre sunucu sayısı coğalıyor