Dora adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kardeşim sen parayı alıp bankaya koyuyorsan ve banka onu başkalarının kullanması için faiziyle başkasına veriyorsa sen de bankaya ortak gibi olduğun için sen de paranı faize vermiş oluyorsun. İsmi değişir, faiz olmaz da başka bir şey olur. Allah'ı mı kandırmaya çalışıyorsunuz hayırdır?

He sen git paranı süt işi yapan adama ver, adam inek alsın sütünü satsın sana karını versin tamam eyvallah da. bankanı paraya verip, üstüne para alıyorsan adı ne olursa olsun bunun adı faizdir.

kumar da yasak mesela ama iddia adı altında kumar oynanıyor bu ülkede. iddia oynayıp ben kumar oynamıyorum demek ile aynı bu. Allah'a da dersin ben kumar oynamadım iddia oynadım diye
Kardeşim bankanın işleyişinimi öğretmeye çalışıyorsun?

1.Sen hiçbirşey yapmasanda senin paranı banka hergün işletebilir.
Bknz;Bankaya yatan 10tl nin 9unu kendini 1 tlsini merkez bankasına yatırılır.
2.Anlamamakta neden bu kadar israr ediyorsun? Haksız olmanmı bu kadar zor geliyor anlamadım.Normal bankalarda para çektiğinde faiz oranı bazında fauz ile ödeme yaparsın.
3.Katılım payı sadece katılım bankalarında olur.
Bknz;Zirat bankası-Ziraat KAtılım bankası
4.Katılğm bankasından para çektiğinde karının belli bir kısmına seninle ortak iş yapıyor gibi ortak olur kazanç sağlar.
5.Katılım bankası elbette örneğin k.k ödemen vardı ve zamanında yapmadın bundan dolayı faiz ödeyebilirsin (Bu kötü birşey ama adamın kendini koruma taktiği)
6.Katılım bankalarında oranlar oldukça düşüktür ve zarar edebilirsinde
7.Kar miktarı oldukça azdır
8.Sıradan faizde vaden 3 aysa 3ay parayı unutman gerekir ve haramdır

Kardeş özetle ben bankaları savunmam nefret ederim sevmem ama sen gelip buraya katılım ile sıradan bankacğlığı aynı kefeye koyarsan ya çok birşey bilmiyorsun veya bilmek istemiyorsun.Daha fazla yazmayacağım istediğin gibi anlayabilirsin.

Sana tavsiyem merakında gerçekten samimiysen zirat katılım veya herhangi bir katılım bankasına gidip detaylı bilgi alabilir aradaki farkı net şekilde görebilirsin.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi