Zalmoxis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam zaten bu konuyu açma sebebinde o aslında Sen açmasan bir başkası açacaktı. Net bilgiyi bende bulamadım. Spor programlarında da çok detaylı bir bilgi verilmedi. Hakem konuşmaktan başka bir işe yaramıyorlar. Benim bildiğim ve %80-90 oranında emin olduğum statü yukarıda yazdığım gibi.

ZTK'da kupayı alan takım UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazanır. Eğer kupayı alan takım sıralama olarak herhangi bir UEFA turnuvasına katılmayı garantilemişse kazanılan hak, finalde kaybeden takıma aktarılır. Eğer finalde kaybeden diğer takım lig sıralamasında ilk 5 içerisinde değilse kazandığı hak elinden alınır ve lig 5. si gider. (diye biliyorum )
Dediğiniz gibiymiş hocam.

http://www.acunn.com/spor/galatasara...n-930921-haber

Galatasaray finale çıkarsa ligi 5. bitirmesi yeterli olacak

Eğer Galatasaray ve Fenerbahçe yarı final ilk maçlarındaki avantajlı skorları koruyup finale çıkacak olursa sarı kırmızılılar kupa finalinde Fenerbahçe'ye mağlup olsa da ligi 5. bitirdiği takdirde Avrupa biletini cebine koyacak. Çünkü Fenerbahçe hem ligi ilk 4 sıra içinde bitirdiği için hem de Türkiye Kupası'nı kazandığı için Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkı kazanıyor. Bu nedenle Fenerbahçe ezeli rakibine bir nevi 'kıyak' yapmış oluyor.