Oyunloji adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@yakupqqq; Java sonsuz bir okyanus desem yeridir. Eğer olurda bu 1 senede Java ile donanımlara hükmetmeyi öğrenirsen bu iş konusunda bana PM atman yeterli olur.
tabiki pm atarım. sizi not alıp belki 5-6 ay sonra iletişime geçerim. ki zaten bu sene mezun olamıyorum. okul uzuyor ama 1 senede php öğreneceğim, çünkü mobilde web uygulaması geliştirmek çok zorluyor. php olmadan aklımdaki mobil projeleri geliştiremiyorum.

brown@ neleri feda ettim?

yazılım hariç pc den nefret eden asosyol biri olduğum için. tüm boş zamanlarımda uygulama geliştirmekle uğraşıyorum. millet canı sıkıldığında gezer tozar ben linuxde nasıl uygulama yazarım derdinde oluyorum. çünkü yazılımı inanılmaz derecede seviyorum.

KingCoder@ tek dilde iyi ol

hepsini aynı anda öğrenmedim. taa lise1de çince java oyunları türkçeye çevirmekle başladım. çünkü oyun çok hoşuma gitmişti ama anlayamıyordum. sonra lisede açık kaynak kod dersi gördük. hoca pardus, ubuntu nediri anlatırken ben eve gidip linuxde nasıl uygulama geliştirilir bunu merak ediyordum. sadece uygulama değil. super karamba gibi widget bile yazmaya başladım. hatta gambasta veya pythonda sürükle bırak super karamba widgeti oluşturma uygulaması bile yazmıştım.

yıllarca boş zamanlarımda c# uygulama geliştirdim. dump edilmiş 100k viki sayfasının adını otomatik değiştiren uygulama bile geliştirdim. lisede pc hocası yazdığım uygulamalara şaşıp kalıyordu. üniversitedeki hoca ben ondan daha çok şey biliyorum diye sürekli beni tersliyordu.

üniversitede 1-2 de web tasarım, 3 den sonra java ve androidi öğrendim. aradada blenderle modelleme yapıp, top sektirme gibi basitte olsa oyun geliştirdim. bir türlü istediğim resmi tasarlayamayan tasarımcılara kızıp 6 ay photoshop öğrenmeye zaman harcadım.

yazılıma aşırı meraklı olduğum için. hep bişeyler öğrenmeye çalışıyorum. diğer taraftandan bildiğim konularda projelerde üretip unutmamaya uğraşıyorum.