Başvurular 12 Mayıs'ta bitiyor.

selimania adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
benimde kuzen başvuruyor. İşi bırakmak gerektiği için bu yıl başvuramayacağım.
Kuzeninizden durumlar hakkında bilgi alabilmem mümkün müdür?

Pubhane adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi nüfusu köye aldırmak yetiyormu başvuru için yoksa temellimi köyde kalacağız 😊
Başvurularıniki aşaması bulunmaktadır. Genç çiftçi başvurusunu öncelikle
http://gencciftci.tarim.gov.tr/ adresine yapacaktır. Daha sonra bu sistemden aldığı belgeler ve diğer belgeler ile hazırladığı proje dosyasını 12 Mayıs 2016 tarihi mesai bitimine kadar, genç çiftçilerin kırsal alanda ikamet ettiği veya ikamet etmeyi taahhüt ettiği, dolayısıyla projesini uygulayacağı yerleşim biriminin bağlı olduğu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüklerine bizzat yapması şarttır. Proje dosyası içerik kontrolüne girilmeden belge bazında kontrol edilerek bir tutanakla kendisinden teslim alınacaktır. Başvurunun son günlere bırakılmadan teslim edilmesi genç çiftçinin yararına olacaktır.

Kağıt üzerinde olursa sorun olacağını sanmıyorum. Kontrole geliyorlarmış, haber verirler mi bilemem.

Newyork adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Köyde İkamet Etceksin, Yeşil Kartın Olacak, Gelirin Olmayacak ama Adına Arazi Olacak; Sanırım Bu Gibi Detaylar Mevcut
İkamet işi kolay. Kağıt üstünde halledilebilir.

Yeşil kart olayı;
i) 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin (1) numaralı alt hükmünce; … aile içindeki geliri kişi başına düşen aylık tutarı asgari ücretin üçte birinden az olan genç çiftçiler için onaylı Gelir Tespit Belgesi
şeklinde belirtilmiş. Kesin yeşil kart istendiği bu yazıdan çok anlaşılmıyor. Bana göre; şayet yeşil kartlıysan bunun kanıtını (Gelir Tespit Belgesi) istiyorlar.

"Adına arazi olması" konusunu biraz daha açar mısınız? Edindiğim bilgiler;

b) Bitkisel üretim konulu projeler için; hibe sözleşmesi imzalama tarihi itibari ile mülkiyeti başkasına ait veya genç çiftçinin hissesi bulunan yatırım parseline ilişkin diğer hissedarlar ile yapılan, tek yıllık bitkisel üretim proje konularında en az üç yıllık, çok yıllık bitkisel üretim konularında ise en az beş yıllık noter onaylı kira sözleşmesi,
c) Hayvansal üretim konulu projeler için, hibe sözleşmesi imzalama tarihi itibari ile mülkiyeti başkasına ait veya genç çiftçinin hissesi bulunan işletmeye ilişkin diğer hissedarlar ile noter onaylı yapılan en az üç yıllık kira sözleşmesi.

şeklinde.

fikirdanis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Valla detayları merak ediyorum
Bilen paylaşırsa sevinirim

Köy yumurta işi ayrıca iyi iş 100 tavuktan fazla olursa veteriner şartı var birde yumurta üzerine tarih olayı var araştırma yapmakta fayda var
Bilmiyorum ama tavuk işi; pazarı iyi biliyorsan, yani ben rahat satarım diyorsan mantıklı. Ama, acaba satabilirim dersen oldukça riskli. Çünkü araştırmalarıma göre (yanlış hesaplamışta olabilirim emin değilim) 1 tavuğun sadece yem masrafı yıllık 45 lira. Doğru mu?