Bence insanları tip, para, eğitim gibi şeylerle kategorize etmemek lazım. İnsanlar başka insanları böyle sınıflandırarak, kendi ezikliğini yok etmeye çalışıyor. Kusura bakma hocam ama inşallah sende böyle düşünmüyorsundur.
Yani sen bakmıyor musun tipe?
Ben mesala bir kadında ilk seferde memelerine ve poposuna bakarım.
Eğer ciddi bir ilişki düşünüyorsam, fizikten sonra, dinlediğimiz müziklerimizin uyumuna bakarım. Eğer müzikler uyuşuyorsa, genelde aynı eğitim seviyesinde ve kültürde oluyorsunuz. Anlaşmanız kolay oluyor.
One night düşünüyorsam, güzel olması yeterli. Sonuçta karşılıklı bir gecelik veya kısa süreli cinsel bir ilişki. Herkes ihtiyaçlarını karşılıyor.
Eğer ortada ciddi bir durum söz konusu ise elbette paraya ve tipe bakacaklar.
Ben bir erkek olarak karımın kazandığı paraya bile bakarım, evlenmeden önce.
Belirli bir miktarda para kazanıyorum, gidipte karımın benimle aynı seviyede veya yüksek olmasını isterim.
Neden ömür boyu bana ve çocuklarıma zorluk çektirecek biriyle hayatımı geçindireyim, daha iyisi varken ?
Ben o kadar okumuşum etmişim, belirli bir gelirim var, gidip benden aşağıda para kazanan biriyle neden evleneyim. Aynısı kadınlar içinde geçerli. Davul bile dengi dengine.
Kız iyi bir okulda eğitim görmüş, ailesinin durumu var. Gidip elin çomarına bakıp neden hayat standardını düşürsün? Enayi mi o kız ve ailesi?
Yani yok kızlar beyine bakar, kültüre bakar, paraya bakar falan fiyasko.
Kimisi fakir kız vardır arabaya eve bakar, kimi kız vardır onu Mercedes ile tavlayamazsın. İnsanlar kendilerinde olmayanı karşısında arıyor.
Kültürsüz bir kız, senin gitar çalmana, okuduğun kitaplara bilgine vurulabilir.
Kimisi ise kaslı, yakışıklı tiki bir tipten hoşlanır.
Kimisi entellektüel takılan bir hipster ister.
Kİmisi sadece namazında niyazında olsun diyor, kimisi sadece parası olsun yeter diyor.
Yani her kadın farklı şey arıyor. Bu konuda genelleme yapamazsın.
Kimi büyük meme sever, kimi küçük. Kimisi namuslu olması yeter diyor, kimisi arabası olsun, evi olsun falan filan..
Yani spor araba mesala kadınları çeker. Evet. Erkekler bile dönüp bakar.
Ama sen onunla sadece fakir bir kadını kandırabilirsin.
Arabası ve parası olan bir kadını kandıramazsın. Zaten var onda. Sana neden ihtiyaç duysun? O yüzden böyle ithamlarda bulunmak bana çirkin geliyor.
Bakın paraya falan hiç önem vermiyorum. Ama biraz mantıklı düşünün. Yaşam standardını, kültürü kazandıran şey ne yazık ki paradır. Fakirleri falan aşağılamıyorum.
Bende zengin falan değilim. Ama yaşamın kanunu böyle. Güçlü olan güçsüzü ezer.
Hayalci olmayın.
Sevgi falan diyecekseniz zaten sevgi olmadan hiçbir şey olmaz. Fakir biriyle de karşılıklı sevgi kurabilirsiniz, zengin biriyle de. Bu konuda maddiyatın bir önemi yok.
Ama beraber vakit geçirilecek ve ömür boyu o insanla yaşayacaksanız tercihleri mantıklı yapmakta fayda var. Tutup zengin diye 2 kişi öldürmüş adamla veya kadınla evlenin demiyorum. Mantıklı tercih yapın.
Çünkü para bu hayatta sağlık ve mutluluk dışında herşeyi satın alabiliyor.
Saygıyı, İtibarı, Gücü, Evi, Araziyi, Kültürü...