Hiç önemli değil tüm bildiklerimi paylaşırım. Yeter ki kahvelerde okey, batak derken hayatlarının batağa gittiğini göremeyen bir nesil çıkmasın ortaya. Aktif girişimci bir toplum olsun. OKEY dönücem diye saatlerini heba etmesin.

Sosyal mesajımızı da verdikten sonra,
Ben teşekkür ederim güzel sözlerin için. Açıkçası " proticaret " ten uzak durmanı tavsiye ederim. Bir başka arkadaş güzel tavsiyede bulunmuş. İngilizce ye hakim degilsen ki zaten satacağımız 2 çeşit diyorsunuz. Büyük bir yoğunluk yaşanmaz aynı anda 1000 kişi online olmaz sanıyorum ki. Olursa da ne güzel, o zaman da ilerleyen zamanlarda " Wordpress " ten geçiş yaparsın büyük firmalara. Yani benimde tavsiyem WordPress ile başlaman. Hatta google 'a " wordpress e-ticaret yada wordpress e-ticaret teması "gibi aramalarla bir göz atman. Tavsiyem kesinlikle ücretli bir tema olur. Zaten fiyatı 50-150 TL arası olur ama istediğin gibi düzenleyebilirsin arkadaşın da dediği gibi. Hani düzenlemekten kastım kodlamak değil. O Proticaret vb sitelerde gerçekten istediğini alamazsın. Tabi yapamazsın da... Birde r10 içerisinde de " wordpress e-ticaret tema " olarak aratabilirsin.

İyzico 'nun da türevleri var. Mesela Payu. Yani bunları da araştırabilirsin sana en uygunu hangisi olur. Tavsiyem İyzico. Çünkü faiz oranları ve mevcut yapacağın satışa uygun faizleri var. Abartı değil. Elbet Payu 'da güzel fakat yalan söylemim hatırlamıyorum faiz oranlarını ve şartlarını. Birde işin şöyle güzel bir kısmı var. Sanal POs alırsın bankalardan, her bankanın ayrı pos 'u ve ayrı ödemesi olur ki sana binlerce liraya patlar, abartmıyorum. 5 6 banka ile çalışıcam dersen altından kalkamazsın. Tabi her bankanın sanal pos 'u için sitene o bankanın MODÜL 'ünü ekletmen gerek ki bu da r10 da yanlış bilmiyorsam 250 TL. Yani garantiden aldın sanal pos 'u ödedin vergisini parasını kirasını neyse, sitene ekliceksin birde orda Sanal Pos modülü için 250 tl ödüyorsun. Yani uzatmadan kısaca tavsiyem wordpress teması alıp içine örneğin iyzico ile çalışacaksan onun modülünü ekletmen. 150 - 250 TL arasıdır sanıyorum ki fiyatı. Ancak tüm bankaların sanal posları çalışacak tek bir modül olucak. Her türlü kardasın.

Şimdi bana açık söylemediğinden tam kestiremiyorum. Şirket demişsin. Şirket var ise, bahsettiğim kodları ekletebilirsin. Tabi bunun için ünvan alman vs çok şey gerek. Çünkü şirket diyorsun.

Şimdi anladığım kadarı ile bir iş yeri var veya bir iş kolu var. Zaten bir iş varsa ortada (satışla alakalı olmasa bile) VERGİ NUMARASI vardır. Yani vergi mükellefisinizdir diye düşünüyorum ama yanılıyor da olabilirim. Çünkü bana işi söylemediğinden net birşey diyemiyorum. Ancak halihazırda bir iş varsa ve vergi numaranız var ise bahsettiğim gibi internet üzerinden satış ile ilgili kodları ekletebiliyorsunuz. Ekletmekten kastım da önce ki yazımda anlattığım gibi , memur gelir bir yoklama fişi hazırlar. Tabi web sitenin aktif olması gerek o geldiğinde İlgili bir memursa bakar sitene. Hazır değil ise yapacağın iş içerik vs yok ise içinde o iş olmaz. Yapmaz yani görmeden.

Yani özel bir iş ise özel mesaj da atabilirsin. Yada zaten muhasebeci ile görüştüğünde o sana olur olmaz diye söyleyecektir. Yani istediğin en doğru cevap onlarda.

Bu arada not olarak geçmem gerekirse, wordpress konusunda karar kılarsan bahsettiğim gibi ücretli tercih et ve alırken firmaya sanal pos modülü değilde , hangi ödeme şekliyle çalışacaksan onun modülünü sor. Yani iyzico modülü, payu modülü var mı ? gibi. Tema satan firmalardan da temin edebilirsin diye düşünüyorum. e-ticaret teması satıp bunları satmaması absürt olur zaten. Sana kurulumunu da yapar.

Hayırlısı olsun diyelim. Tüm sorularının cevabı muhasebeci de