Oh oh yine vatan kurtaranlar gelmiş mi alırım bi dal.

İsteyenler kusuruna baksın ama kimse bu işi parasız yapmaz. Adam tabii ki geleceğini düşünecek. Vatan millet sakarya diye ortaya atılanlar bir zahmet pkk operasyonlarının şiddetlendiği şu günlerde gönüllü askerlik için müracaat etsinler. Onu geçtim ben bugüne kadar askerliği bitirdim ama gönüllü olarak askerlik görevine devam etmek istiyorum diyene şahit olmadım.

Deli Dumrul filminde ki adam gibi askere vatan millet Sakarya diye gidenler geri döndüklerinde aynı duygular içerisinde olmuyor. Bir an önce bitsin de gideyim diye gün sayıyor.

Uzman komando olarak görev yapmak klavye başına oturup yazdığınız kadar kolay olmuyor beyler.

Olayı paraya bağlayanlarda ayrı bir komedi. Bu iş para için yapılmayacaksa neden imamlar maaş alıyor? Onların ki daha kötü. Kıldırdığı 5 vakit namaz için adam üstüne para alıyor. Ahireti için yaptığı işe neden parayı katıyor o zaman? İsteyen devletten desteğini alıp kendine bir iş kurar hem de namazını kıldırır. Ona laf eden yok. Herkesin ağzında aman imamhatip mi tamam oh oh 5 vakit namaz kıldırırsın alırsın maaşı diyor.

Asr-ı Saadet döneminde bile Peygamber bazı müslümanları savaşa nasıl ikna ediyor ganimetle. Tabii ki herkesin önceliği Allah rızası ama karşılığında da bir şey elde etmeliler ki savaşa girsinler. Hatta sırf bu yüzden Huneyn savaşından sonra Ensar ganimetten pay alamadıkları için Peygamberimize geliyorlardı.

https://www.youtube.com/watch?v=8vK09VxSKbM

Kimse millet rahat rahat hırsızlık yapsın, orada burada sokakta zibidi gibi dolaşsın, onun bunun karısına kızına sarksın, kul hakkı yesin, birbirini öldürsün diye kölelik yapmak zorunda değil. Yarın bir gün Allah muhafaza şehit olup giderse kimse ardından günlerce göz yaşı dökmeyecek. Aman bu topraklar şehit kanıyla sulanmış hareketlerime dikkat edeyim demeyecek.

Son olarak hakkı neyse alacak tabii. Beğenmeyen varsa da sizi kimse tutmuyor yolunuz açık gidin gönüllü askerlik yapın.