bu konuya aslında " bu yaptığım iş google tarafından ne kadar doğal görünür" şeklinde yaklaşıldığında kendiliğinden çözülüyor

yani örneğin sosyal imleme yaptıran insanlar var.adam her ay 500 facebook beğenisi,100 retweet, 50 insgtram 10 pinterest alıyor

her ay bu kadar tutarlı bir sosyal medya aktivitesi mümkün mü?

googledan bir çalışan manuel inceleme yapsa parayla çalışma yaptırdğını çok rahat anlar

sizin bu konuda düşünmeniz gereken.bu linkler bana doğal bir şekilde gelir miydi diye sormanız.amazon.com a belkide günde binlerce backlink geliyordur bu sitesine zarar verir mi vermez

ben yeni bir site açsam bir ay sonra 10 tane otorite site bana backlink verse zarar görmem ama şüpheli bir durum oluşturur. aslında bu işin mantığı spam yapmadan ne kadar doğal görünecekse o kadar doğal görünen link inşaası.

anahtar kelime konusunda geçmişte bir yazım vardı onu okuyabilirsiniz.oldukça önemli bir konu hangi anchor text kullanacağınız

kısaca % 70 brand
%20 naked url
% 5 lsi keywordler
%1-5 exact match anchor text

Ayrıca mesela bahsettiğim ahrefs tarzı siteleri kullanmanın şöyle bir ayrıcalığı var
sizin rakip siteniz 500 tane kelimede sıraya girmiş olsun.bunların hepsi müthiş rekabetli kelimeler mi ? hayır birçoğu long tail keywordler mesela " kahverengi kadın ayakkabısı " gibi

bu tarz kelimeleri analiz sitelerinden bulup o kelimeler hakkında kaliteli makaleler yazarsanız birçok long tail keywordlerde ilk sıraya girersiniz. 50 tane kelimede ilk sıraya girseniz ve bunların aylık 100 tane bile aranma hacmi olsa aylık 2000 ziyaretçi fazladan alırsınız ve bunlar tamamen odaklı ziyaretçiler olur.