Ah ah geçen sene bende askere giderken böyle konu açmıştım duygulandım

Sana biraz tavsiyeler verelim bunlara dikkat..

1. Sabırlı ve Azimli ol

2. Askerde sistem tersten işler bu yüzden kafanı takma, ne önde ol nede arkada her zaman ortalarda git fazla göze batma. Komutanların saygısını kazan bu ilk kural özellikle ilk hareketlerin senin onların gözündeki faktörü belirleyecek. Efendi adamları güzel görevlere gelir askerde.

3. Parana ve Kişisel ihtiyaçlarına sahip çık her zaman kilitli dursun. Ayrıca kimseye borç para verme.

4. Fazla arkadaşın olmasın 2-3 tane sağlam olsa yeter. Ama diğerleriylede muhabbetin olsun özellikle düşman edinme askerde tavsiye etmem.

5. Bir ağırlığın olsun askeriyede. Ben gittim her zaman ağırbaşlı durdum ve herkese karşı saygılı oldum. Bu yüzden on numara göreve gelip rahat bitirdim askerliğimi. Şunu unutma her yaştan ve farklı şehirlerden insanlar var orda ona göre ölç, tart durumu kavra önüne bir yol belirle.

6. Senden küçükler her zaman abi desin sana, bunun önemini orda daha çok anlıyacaksın davranışların önemli. Ben gittim bana 4/2 tertipler hep abi derdi bir iş oldumu göndermezlerdi, hatta bir kere komutan emir verdi diye işe gönderdiler onda bile özür diliyerek.

Beni heryere öneriyorlardı üst tertipler ve uzman çavuşlar, hatta gittim 5.gün daha usta birliğinde üsteğmen çağırdı dedi takım çavuşu olucan dedim sıçtık İnsanlarla uğraşmak zor çünkü sonra başka görev için uğraştım ve oldu rahatladım bitirdim gitti

Anlatmak istediğim kibir veyahut ego değil bunu unutma tamamen davranış biçimini kavratmaya çalışıyorum. Sen düzgün, efendi ve ağırbaşlı ol yeri geldiğinde konuş, yeri geldiğinde sus senden iyisi olmaz.

Umarım sağ salim bitirir askerliğini dönersin eve.

Ha unutmadan sakın ola şafak saati alma askerde Ciddiyim geçmez zaman Normal cassio 10 TL saatlerden al bu kadar...