Site içi optimizasyon konusu için yukarıdaki arkadaşın makalesine bakabilirsiniz
site içi optimizasyon zaten her site için kesinlikle gereken bir unsur olmakla birlikte bizim konumuz şu an off site seo
e ticaret siteniz var ve satış yapmanız lazım? nasıl yaparsınız?
1) google'da ilk sayfada olursunuz
2) ilk sayfada olmazsınız akakçe tarzı sitelerde sattığınız ürünlerde kendi sayfanızı koyarsınız diğer rakiplerinizle rekabet etmeye çalışırsınız
3) google'a müthiş paralar verip adwords reklamları alırsınız
4) sitenize trafik çekmek için başka yöntemler ararsınız
şimdi tek tek ele alalım
1) google'da aranılan herhangi bir kelime için ilk sayfada olmanız gerekiyor.
bu iş imkansız değil rekabeti düşük yüzlerce kelime bulup bu kelimerle üst sıralara çıkmak mümkün.
insanlar genelde bir şeyler satın alırken google a direk alacakları şeyi yazmazlar. long tail keyword kullanırlar yani "kadın çantası " yazmak yerine " kahverengi deri kadın çantası" yazarlar. bu kimin işine yarar tabi ki sektörü ele geçirmiş büyük sitelerin değil onlar zaten birçok kelimede ilk sıradadır , bu tarz long tail keywordler küçük sitelerin işine yarar.
eğer sitenizde kahverengi deri kadın çantası satıyorsanız arama hacmi küçük olan bu kelimede üst sıraya çıkmanız daha kolay olur.bunun gibi 50 tane kelimede ilk sayfada çıktığınızı düşünün? zor mu ? değil
50 kelimede ilk sayfada olacak sitenin satışları da oldukça artacaktır.Daha sonra zamanla marka ve otorite değeri de diğer kelimelerle birlikte artar
2) akakçe gibi sitelerde hiç adını bile duymadığımız siteler var.
bu adamlar ne yapıyor örnek veriyorum temizlik kovası alacaksınız. geçen gün araştırdım baktım herkes bir fiyat vermiş.
girdim temizlik kovası sonuçlarına akakçe.com da en uygun fiyatı veren bir firma var. sitesine girdim kargosunu da ücretsiz yapmış oldukça iyi bir fiyat var . bu site google da var mı? hiç sanmıyorum aradığım kovayı google a yazsam bu site ilk 10 sayfada bile çıkmaz. ama girmiş akakceye vermiş parasını kendi fiyatını girmiş ve sipariş alıyor. sonuç olarak e ticaret sitesi için önemli olan sipariş almaksa hedefini temizlik kovası için yerine getiriyor.
3) tabi ki herkesin sığındığı meşhur google reklamları. alabilirsiniz ama tavsiye etmem. o reklamlara binlerce lira para yatıran çok fazla rakibiniz vardır.siz 150 lira yatırayım bakalım sonuç ne olacak dersiniz. adwords reklamları uzmanlık isteyen bir iş. bunun hakkında birkaç kitap okuyup sonra eğer gerçekten ciddiyseniz reklam verebilirsiniiz
4) e ticaret sitesinin hedefi nedir? önce bununla başlayalım. bir dükkanın hedefi dükkana müşteri girsin onlara yardımcı olalım aradıklarını bulsunlar fiyat konusu makul olsun, müşteri hizmetlerimiz güzel olsun ve satın alsınlar. peki bu işi e ticaret sitesi olunca nasıl yaparsınız. yukarıdaki maddeleri saydım bunlarla yapabilirsiniz.
peki bir sitenin satışı dükkana gelen ziyaretçi sayısıyla alakalıysa dükkana ziyaretçi çekmek sadece google üzerinden mi olur? hayır
bugün instagram dediğimiz platform üzerinden çok güzel satışlar yapan butik dükkanlar var. bu insanların siteleri google'da ilk 20 de bile yoktur ama önemli olan satış yapmak ve para kazanmak değil mi?
sosyal medya e ticaret siteleri için çok önemli. google'daki rekabet artık e ticaret siteleri için vahşi bir hale geldi. adwords reklamlarına müthiş paralar yatırmak istemiyorsanız siteye trafik çekmek için alternatif kanallara bakmalısınız ki bu da sosyal medya oluyor.
e ticaret sitelerinin sosyal medyaları çok kuvvetli olmalı. öncelikle güven veren bir markanız olmalı. şimdi ben sizin sitenize girsem muhtemelen birçok sorun bulurum. öyle siteler var ki 1998 yılında kurulmuş gibi bir görüntüsü var ve satış yapmayı bekliyorlar. görsellik günümüzde çok önemli
sosyal medya hesaplarınızı kullanırken insanlara güven veren marka görüntüsü vermelisiniz.
peki sadece instagram mı? hayır. şu an kadınlar pinterestte dolaşıyor ve facebooktan fazla dönüşüm oranı var. CTR dediğimiz Click Through Rate dediğimiz bir oran var. yani tıklama oranı diyelim. bir site için siteye giren insanın CTR ı ya da satış oranı çok önemli. pinterest oldukça geniş kitlelere hitap edebileceğiniz bir alan
verdiğiniz bir link ile binlerce ziyaretçiyi bir günde sitenize çekebilirsiniz.1000 ziyaretçinin bir günde sitenize geldiğinizi düşünün ve bunlar örnek veriyorum kadın çantası ile ilgilenen insanlarsa % 1 bile CTR ınız olsa 10 kişi eder bir çantada günde 10 tane sattığınızı düşünün hadi 10 tane olmasın 5 tane olsun. kötü mü ? sanmıyorum
sonuç olarak yazmakla bitmez bu konular. kısaca yapmanız gereken
Sosyal Medya
Instagram pinterest youtube facebook hepsinde uzmanlaşın. paylaşacağınız tasarımlar paint ile yapılmamış olsun
www.kanva.com bu site herkes için altın değerinde. girin kendiniz istediğinz gibi tasarımlar yapın hesaplarınzda paylaşın takipçileriniz artırın.
facebook reklamları google reklamlarına göre çok daha faydalıdır çünkü reklamların gösterilmesini istediğiniz insanları coğrafyayı her şeyi seçebiliyorsunuz. bu konuda da uzmanlaşın çok güzel dönüşler alırsınız.
şimdilik bu kadar diyelim