Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
isim xyz olunca direk anahtar kelime olur ama y arada fazlalık olur, zyx oluncada anahtar kelime tersten oluyor. Çok şey farketmez elbette ama en ufak bir artısı varsa şu an benim için çok büyük bir artıdır o.

Sığ düşünmek demiyoruz biz buna, yatırım yapmadan evvel araştırmak hangisinin daha vantajlı olacağını tespit edip daha güvenilir bir adım atmak istiyoruz. Sizin kafa yapınız ile gidersek aliatabak ismini alıp
, içeriğini farklılaştırıp özelleştirip kullanıcının gelmesini beklememiz gerekiyor.

Sığ düşünmek, bir konuda tek fikri ve değişmeyen fikri olan insanlar için kullanılır genellikle. Ki burada dahi bir çok fikir ile yardım istiyorum. Ve siz bana hala israrla alanadını bırak içeriğe bak diyorsunuz.

Daha açık bir şekilde anlatayım zira anlamayacaksınız. Yapacağımız site fiziksel hizmet veren bir firmanın tanıtım websitesi. Yani içerik ve tasarım olarak firmayı ve hizmetlerini tanıtacak internet üzerinden hizmet ve bilgi vermeyecek bir websitesi. Bu sebeple seoda oynama yapacağınız noktanın ilki en doğru alan adını seçmektir. Ve şu an yapmaya çalıştığım şey ise bunun kendisi.

İçeriği sabit ve düzenlenmeyecek elbette tasarlanır ve içerik eklenirken diğer seo uyum ve çalışmaları göz önüne alınıp o şekilde hareket edilecek. Ancak sorunumuz burada insanlara faydalı olmak değil. Minicik bir fark var ise onu öğrenmek. 30 karakter çok kısa sayılmaz ama anahtar kelime isim olarak akılda kalıcı olmayacak kadar uzun da değil. Zaten araçlarda, kartvizit ve broşürlerde hizmet sonrası verilen ürünlerde alanadı yazacağı için yer edinecektir zamanla. Ki o sektörde artık kısa isimde bulmak oldukça sıkıntılı şehir ve firma ismini çıkın, sadece anahtar kelime 10 karakter

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 02:38:52 -->-> Daha önceki mesaj 02:32:17 --

hocam hali yıkama üzerine olacak web sitesi, haliyikamanin tüm alternatifleri dolu tahmin edeceğiniz üzere. Hatta hali yikama hizmetinin verileceği şehir ile ilgili tüm alternatifler de dolu. Kısaltma yapılacak çok alternatifi de yok gibi. sadece hali ya da yikama kısaltmasi olur oda biraz anahtar kelimede aranma trendi yüksek kelimeler arasında düşük kalacaktır.

Sektör hali yıkama bu nedenle insanın internetten bilgi arayayım öğreneyim diyeceği bir site değil. Kullanıcı ya kayseri hali yikama diye arayacak yada hali yıkama kayseri seklinde. Zamanla kendi müşterimiz ya kartvizitten bakıp sitemize gelecek ya da xyz hali yıkama diye google da arayacak. Bu alternatifler doğrultusunda en mantıklı alanadını seçmeye çalışıyorum şu an

kayserixyzhaliyikama.com ya da xyzhaliyikamakayseri.com seklinde düşündüm ben. bunu en kısa yapacağım xyzhaliyikama.com haliyikamaxyz.com olur yada xyzhali.com xyzyikama.com
Anladım hocam. İçerik sabit olacağı için domain üzeriden netleştirmeyi düşünmüşsün. O zaman yapılacak pek birşey yok hocam. Kolay gelsin hocam.