Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Omurgada kullanılan önemli cihazların yedeğinin olmadığını gösteren bir açıklama.

Yeni cihaz sipariş edilmesi, cihazların bozulma riskini hiç hesaba katmadık, aynı cihazın yedeğini bir köşeye koymadık, bozuluncada yenisini sipariş ettik ama o da hemen gelmeyince kesinti saatlerce sürdü ve çuvalladık anlamına gelir.

Bu konuda servis sağlayıcıların (türk telekom, süperonline) bir suçu yok, bu tür omurga network ekipmanlarını n+1 çalıştırmak verimerkezinin görevidir. Natroya yakışmadı bu olay.
Mesajına katılmıyorum Arif çünkü açıklamalar şu şekilde ;

"beklenmedik bir şekilde yedekli Yük Dengeleyici (Load Balancer) donanımlarımızın her ikisi üzerinde fiziksel bir arıza oluşturmuştur"

Buradan benim anladığım cihaz zaten yedekli ve yedeği de arıza yapmış.

Belki binde bir ihtimal olabilir her iki cihazın da hata vermiş olması.Ama sonuçta ihtimal dahilinde.

Ayrıca Natro'nun da bu sektördeki çoğu insan ve firmadan çok daha fazla tecrübesi aşikar iken, cihazlarını yedeklemeyi düşünmeyecekleri gibi bir anlam çıkarmak Natro'ya haksızlık olur diye düşünüyorum.

Daha kısa sürede çözebilirlermiydi diye soracak olursak eğer, Natro gibi bir firmanın kesinti süresini uzatmaya sebep olabilecek herhangi en ufak bir eylemde bulunmayacağı da gün gibi ortadadır arkadaşlar.