utku1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kesinlikle alın. Grafik işleri yapacaksanız iMac veya MacPro. Ancak günlük kullanacaksanız mac air
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ne iş yapacağına bağlı? grafik tasarım vs. ise alabilirsin ama 15 inchten aşağısını tavsiye etmem.

i7 vs. çok mühim değil ben 7500 tlye 27" imac aldım retina 5k, i5 var üstünde 4ghz.
işletim sistemi en büyük avantaj, *rakamlar temsili* aynı özellikte bi mac ile windowsu kıyasladığın vakit windows %11-12 cpu kullanımına sahipse macler %1.5-2 oranında seyrediyor.

üstelik virüs bulaşmaz, formatla uğraştırmaz, mavi ekran ve saçma sapan driver hataları vermez. kullanırken vakit nasıl geçiyor anlamazsın, şarj olarakta aktif kullanımda yeni cihazlar 7-8 saat rahat rahat dayanıyor. bekleme modunda, kapağını örttüğünde yani 1 aya kadar yeter bile...

alırken sadece iphone alır gibi sürümüne dikkat et şu sıra için 2014-mid veya late almaya dikkat et.

fakat oyun oynamak gibi bir düşüncen olmasın, hayal olur. çünkü çok fazla uyumlu oyun yok mac os x ile.

ama canın isterse bootcamp kurup ister windows, ister mac os x olarak kullanabilirsin. driverları mevcut.

müzik prodüksiyon, grafik tasarım, video editlemeleri vs. için eşsiz bir alet. tavsiye ederim ama harici için maliyetli.

*dolar şu sıra çok yüksek fiyatlar çok fark ediyor, 1 hafta önce sorduğum iMac'i 1 hafta sonra almaya gittiğimde dolar kurunda 200-300 tl fazla ödemek zorunda kaldım*

not: 13 inch 2010-mid macbook pro ve 27 inch 2014-late iMac kullanıcısıyım.
UzmanYazilim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Macbook Pro 15" (MJLQ2TU/A) modelini kullanıyorum sonuna kadar tavsiye ederim her türlü işini görür. Sadece tasarımı bile yeter almak için.
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
https://www.r10.net/alisveris-bolumu/...yurt-disi.html

bu arkadaştan 4900 a aldım öneririm 16 ramli i7 256 ssd li retina
açıkçası ne tasarım yapacağım ne de başka bir şey. Benim için tek önemli şey internet sayfalarını, programları vs hıphızlı açsın

Tabi almak isteme sebebim bu değil, bir kere alıyoruz en iyisi olsun ömürlük olsun istiyorum. 1 windows bilgisayarı 2 seneden fazla kullanamıyorsunuz, 2 sene kullanmak için de gerçekten temiz kullanmak gerekiyor.

Apple'larda öyle değil olay, en azından telefonlarında öyle değil

Macbook pro retina düşünüyorum da gerçekten çok pahalı. Kısmet bakalım