Sonuç itibari ile Google hala PR değeri olan sitelere farklı gözle bakabiliyor. Evet biten bir varsayılan değerlerin tekrar tekrar güncel tutulması kötü bir şey ancak PR değerleri google tarafından verildiği için malesef hala bu konu da Arama motorları bu tip stabil olan değerlere önem verebiliyor. Kaldı ki bugün, alexa daha önceden ücretsiz sunduğu servisleri kapatıp ücretliye geçiş yaptırması ve bir çok sitenin değerlerinin sarsılması da çok zarar verdi.

Siteye link inşası yaparak önce alacağınız site değil kendi sitenizin buna hazır olması gerekmektedir. Bir çok kişi şunu düşünür ; benim sitem haber üzerine bende haber üzerine ne olursa olsun karşı site link alayım tanıtım alayım etkisini görürüm. Spama düşmüş veya içeriği kopya olan sitelerden link almanız yada tanıtım almanız siteniz için hiçbir anlamı olmuyor.

Yıllardır SEO sektöründeyim kurumsal firmalara çalışma yapıyorum ancak buraya da yeni üye oldum. Link ve tanıtım sektörün de konu açmayı düşünürken fiyatların çok afaki olarak kapıştığını görünce vazgeçtim.

Link ( sitenizin anahtar kelime de yükselmesini veya sabit kalmasını sağlar )

Tanıtım ( Hızlı index almanızı biraz da kolaylaştırır. )

Her ikisi birleştiği zaman iyi bir sonuç elde edersiniz.

Ancak sitenizin SERP linkleri çok iyi olmalıdır.