Arkadaşlar selamlar Web sitesi yaptırmak istiyoruz , buradaki niyetimiz aslında bir sayfadan ibaret Twitter'dan birisinin tıklamak suretiyle İP adresini tespit etmemiz gerekiyor. Tam olarak yapmak istediği şey şu şekilde..

Bu durumlarda karşımızda bulunan kişinin ip adresini tespit ederek Bilişim suçlara bu adres ile şikayet etmemiz durumunda hızlı bir şekilde sonuç elde edebilirsiniz.
Şimdi işleme geçelim. Kullanacağımız sadece php’de yazılmış ufak bir Kod.
<?
#####Code: www.ozengen.com
Serkan ÇATALTAŞ##########
$ip = $_SERVER[‘REMOTE_ADDR’];
if ( !file_exists(“ip.txt”)) {
touch(“ip.txt”);
$file = @fopen(“ip.txt”, “+r”);
@fclose($file);
header( ‘refresh: 1; url=/’ );
} else {
$file = @fopen(“ip.txt”, “a”);
$text = “—————————–“. “\r\n” . “Tarih : ” . date(‘d/m/Y – H:i’) . “\r\n” . “IP Adresi :” . “\r\n” . $ip . “\r\n”. “—————————–” . “\r\n”;
@fwrite($file, $text);
@fclose($file);
}
?>
Kodu denemek için dikkat çekmeyeceğim bir sayfaya atıyorum. Benim test için kullanacağım sayfa bir inşaat sitesi olacak. İp sini öğrenme istediğim kişiye linki atarak bu sayfaya girmesini sağlıyorum.
Sponsorlu Bağlantılar

ip.txt dosyamızı açtığımız zaman ip adreslerini aşağıdaki gibi görebilirsiniz.
NOT: Güvenlik nedeniyle ip adresleri gizlenmiştir.
facebook ip
İp adresleri öğrendik bu bilgiler ile karşı tarafa istediğimiz gibi olaşabiliriz. Şimdi sırada geldi yer tespiti yapmaya.

Yazının devamı. http://www.ozengen.com/facebook-twit...nasil-yapilir/

İlgilenen arkadaşlar PM ya da mail atabilir.

ibrahim@sosyalus.com

Not: Basit bir işlem olduğu görünüyor, google index e de düşmesini istemiyorum kendi sayfanız ya da benim bir sitemin sayfası üstüne de yapabilirsiniz cüzi bir ücret vereceğim.