Arkadaşlar Merhaba

Üniversitede son sınıf son dönemdeyim. Uygulama dersimiz için farklı bir proje yapmak istedim ve linux sistem monitör yazılımı yazmaya başladım. Projenin sunumu yaklaşık 1 ay sonra ve kullanıcı yorumu eklemem lazım sizlerden isteğim sistemi inceleyip olumlu/olumsuz yorum yapabilirseniz çok sevinirim. Şuanda belli bir yere kadar getirdim. Sistem şu şekilde ;

Web Panel Erişim Url : http://185.86.80.108/

Özellikleri :
* İşletim sisteminde kurulu durumda olan servislerin durumlarını kontrol etme ( her dk ), web panelde gösterme ve servis kapandığında kullanıcıya haber mail gönderme.
* İşletim sistemi üzerindeki portların açık veya kapalı olduğunu web panelden test etme
* İşletim sisteminin disk/inodes/cpu/ram değerlerini anlık ve son 30 dk olarak web panelden gösterme(Buraya seçenek eklenek ve 1-3-6-12-24 saatlik bilgileri göstereceğim)
* İşletim sisteminin disk/inodes/cpu/ram değerleri kritik seviyeye ulaştığı zamanlarda kullanıcıya mail ile bilgi verme
* Critical ve non-critical seviyelerinde loglama işlemleri yapma.

Arkadaşlar php ve bash script kullanarak yaptığım sistem bu şekilde. Sizlerden ricam olumlu/olumsuz yada şunu da eklesen iyi olur diyeceğiniz yorumlar atarsanız çok sevinirim.