mert252 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2 yıl önce telefonumun garantisi bitmesine 10 gün kala telefon bozulmuştu servise verdim 15 gün sonra sormaya gittim göndermeyi unutmuşlar tekrar gönderdiklerinde servis garanti bittiği için 480 tl ücret çıkardı bende bayiye gittim sordum bu ne oluyor diye yapacak bişey yok şansına küs dedi. Bende sizi tüketici hakem heyetine vereceğim dedim bana SEN ZARARLI ÇIKARSIN öyle bir hata yapma dedi.
İçimden manyak mı bu haklı olduğum halde neden zararlı çıkayım dedim

Hemen tüketici hakem heyetine gittim faturalarla birlikte ve servisin verdiği ücret talibi ile kayıt açtırdım 6 ay her ay takip ettim sonunda bilirkişi filan inceledi benim haklı olduğumu servisin bana fatura bedelini ödemeye karar verdiler. 15 gün sonra servis tüketici hakem heyeti kararına itirazdan beni mahkemeye vermiş ilk mahkeye gittim benden 50 tl bilirkişi ücreti aldılar

hakim aşırı bilgisiz bu ay inceleyemedim davayı 2 ay sonraya atalım gibisinden konuşuyor ve bu böyle her 1.5 ayda bir dava şeklinde 1.5 sene sürdü en son davada artık bitecekse bitsin dedim 2 senedir uğraşıyorum e- devlettende sürekli yargı harçı diye para çıkıyor

en son davada hakimin verdiği karar servis bana 480 tl ücret ödeyecek aslında 936 tl ödemesi gerek ben fatura bedelini istemiştim

bende karşı tarafın avukat masraflarını karşılayacağım 1.000 tl böyle bir adalet sistemi olabilir mi %100 haklı olduğum halde 620 tl zararla çıkıyorum

hakimin verdiği karar kısmen kabul kısmen reddine tabi ben anlamadığım için kazandım sandım çünkü karşı tarafın avukat masraflarını ödemeyle ilgili hiç birşey yazmıyor sadece benim 480 tl para alacağım yazıyor

Hakkımızıda arayamıyoruz arasak bile dahada zararlı çıkıyoruz temyiz hakkıda geçti lanet olsun artık dedim dahada zararlı çıkarım

Türkiyede adalet yok vs. kelimeler çok söylenirdi başıma gelmediği için bilmezdim gerçekten doğru bir sözmüş
Adamların Asıl Kazanma Nedenleri Siz Zanında Servise vermişsiniz ama verdiğiniz servis firmaya yollamamış firmada doğal olarak haklı çünkü garantisi bitmiş tüketici hakem heyeti sizin ifadenize göre sizi haklı bulmuş onlarda buna itiraz etmiş çünkü adamlar haklı ellerine ulaştığında servis kayıtları herşeyleri mevcut davayı kaybenden taraf avukat ücretlerini ödemek zorundadır asıl siz servisi değil telefonu göndermeyen kişiyi mahkemeye verecektiniz çünkü elinizde bi belge olması lazım şu tarihte teslim ettim diye