hocam siz böyle konularda kurtlar vadisi vari yorumlar yapıyorsunuz. Bu ülkede anayasa var , hak hukuk var. Öyle toplumda galeyana geldi öldürelim bu adamı gibi bir düşünce olmaz. Hayat dizilerde ki senaryolar gibi değil. Türkiyede nedense mafyaları çok delikanlı , vatanınını milletini seven aslında iyi niyetli ama etrafı tarafından kötü yola düşürülmüş gibi gösteriliyor. Bu yüzden herkes kendini polat alemdarın falan yerine koyarak yorumlar yapıyor.Hep bi halkın yanında gösteriliyor mafyalar. Tecavüzcüyü öldürüyor , çocuk katilini öldürüyor falan. Dizilerde hep mazlumun yanında.
Şu olay avrupada amerikada falan olsa hükümet düşürürler. Toplumsal ayaklanmalar çıkar.
Bizde olunca az bile olmuş diyen sürüyle insan var. Bu olayda mahkumun ölümüne iyi olmuş az bile olmuş gibi düşüncelere sahip insanlar potansiyel suçludur. Normal ülkelerde facebook da twitterda böyle şeyler yazan adamı gözaltına alıp hastaneye gönderirler.
Eğer cezaevinde mahkumu silah ile öldürüyorlarsa yarın başbakanıda öldürürler cbyide öldürürler. Ortada yolsuzluktan hırsızlıktan terörden daha büyük bir skandal var , ve en önemlisi bu skandalı ayırt edemeyen insanlar çoğunlukta.
Yarın bi gün ananızı babanızı veya sizi yolun ortasında niye soldan yürüdün diye öldürürlerse çok şaşırmayın.
Aslında kısmen haklı olduğun yanlar var ve evet bu bir güvenlik skandalıdır.Lakin bazı toplumlar özellikle bizim gibi bazı toplumlar yasa ile değil duygu ile yönetilir.
Bulunduğumuz coğrafya yasalar ile yönetilmez.Mümkün değil.Zaten yönetilmesi de istenmez.
Söylediklerinin bir çoğunda haklısın ama anlayamadığın konu şu burası Türkiye burada yazılı olmayan kanunlar var.Keşke siz İsveç yada İsviçre gibi ülkelerde yaşasaydınız.İnanıyorum ki çok huzurlu mutlu bir yaşantınız olurdu.
Mesela sizin örneğinizi ele alalım yolda önümüzü keserler ise ne olacak.Size göre hak hukuk yasa halka göre tekme tokat yumruk pıcak silah.(Ya bilader çocuktum biri beni dövdü gittim babama söyledim.Babam vay utanmaz dayak yedin demek deyip bir de o dövdü)Bunun gibi anılarla doludur.Bu ülkenin insanlarının çocuklukları hocam.
Al sana klasikleşen 3 söylem
Atatürk diyor ki
Allahu ekber
Vatan bölünmez ezan dinmez
Şu 3 söylem ve 3 söyleme oy veren halk bir kez bile yahu sizin sağlık ekonomi eğitim savunma dış politikanız nelerdir ? Diye oy verdikleri partilerin liderlerlerine sormamıştır.
Keşke senin dünya görüşünde bir ülke de yaşasaydık.O zaman zaten Özge tecavüze uğramaz ve öldürülmezdi.Malesef sen yaşadığın ülke ile uyumlu değilsin.Bizim ülkemizde güçlü olan parası olan çevresi olan ayakta kalır.
İnşallah r10.net üyeliğimiz ikimizin de yıllarca devam eder.O zaman göreceksin ki ben haklıyım.
Önümüz de bir refarandum var sadece bekleyeceğiz.Bakalım bu ülke de halk hak hukuk yasalara göremi oy verecek yoksa duygularına göre mi ?
Son kez ve bunu yürekten söylüyorum keşke senin dünyan da yaşasaydım.Yasalar haklar kanunlar olsaydı.O zaman kadınlar çocuklar tecavüze uğramazdı ve öldürülmezdi.Lakin sen benim dünyamda yaşıyorsun benim dünyamda güçlü olan parası olan iki üç il başkanı bir belediye başkanı tanıyan hele ki bir de millet vekili tanıdığı var ise kraldır.Umarım bir gün senin dünyan da yaşarız ve umarım bir gün krallıklar yıkılır.
Saygılarımla
Not:Şimdi sen hırsla ve inatla kendi fikirlerini savunacaksın ama lütfen benden alıntı yapma dan önce Google de "Gümüşhane tecavüz" diye arama yap.
Sonra da şu soruma cevap ver.Sence hangimizin anlattığı dünya da yaşıyoruz ?
Not 2 :Bir ülke de çocuklar genç kızlar kadınlar erkekler engelliler yaşlılar kediler köpekler bir adet su damacanası ve bir adet de rulman tecavüze uğruyorsa ve hala da bu ülke de hak adalet hukukdan bahsediliyorsa gülünür yada kahır içinde ölünür.