Ghost94 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aldıysanız risk hissedecek bir şey görmemişsiniz demektir İşin şakası tabi ki

Ciddi olan kısmına geçersek tabi ki tamamen projeyi ilgilendirir ama siz sadece hukuk kısmını soruyorsanız hiç bir sorun olmaz. Bu şekilde bir çok firma lokanta otel ve daha birçok reel olarak dahi iş yerleri tescil edilmiş marka veya isimleri kullanıyor. Çok iyi hatırlıyorum bir mağaza lc waikiki markasının sonuna 2 ii yaparak açılmıştı haber de olmuştu bu konu ve daha sonra lc waikiki bir çok isim benzeri çeşitlerini tescillemişti. Onlar bu yolla kurtulmuşlardı ama tabi ki sizinde seçtiğiniz markayı tescillemeniz gerekir artık hangi harfi değiştirirsiniz fark etmez.

Tabi özellikle belirtilmiş zaten ihbar, şikayet, tescil için bir ihbarname bildirimi vs. artık nasıl bir yol tercih edilir bilemiyorum ama şikayet veya bildiri alabilirsiniz. Ancak eğer değiştirdiğiniz harfli marka o firma adına tescilli değilse ve tabi ki oluşturacağınız logo da önemli benzerlik seviyesi tıpa tıp tan farklı ise yasal olarak bir sorun yaşamazsınız. Tek dikkat edilecek nokta logo olmalı çünkü onda sadece harf değişikliği değil çizgi ve varsa kullanılan favicon resimlerde etkili oluyor ki farklı olmalı.

Sanırım konu gayet açık oldu. Kolay gelsin
Şimdi sorun şuki bahsettiğim firma webde hizmet veriyor ve benim yapacağım websitesindeki hizmette aynı olmasada benzer bir kategori. İncelediğim kadarıyla hem isim hemde iş yapılan alan benzerse risk olabiliyor. İşaret veya harf değişikliğinden ziyade alan adı budunyanasil yani budunya adamların tescilli markası ve site var. Benim alan adı da budunyanasil.com oldu.

Ofisimo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bulunduğunuz ilde marka tescilinde isim yapmış panent firması araçılığı ile başvurun alırsınız gibime geliyor. çünkü sonundaki nasıl budunyadan farklılaştırıyor.
Ben marka başvurusu şuan yapmayacaktım. Sadece alan adı tescilledim ve ileride sorun yaşamak istemiyorum marka veya diğer konularda.