Arkadaşlar kafamda nicedir bir deneyi gerçekleştirmek var; lakin yoğunluktan tek başıma yapmayı gözüm kesmedi.

Konuya girmeden önce bir iki kelamım olacak. Laf ola beri gele cinsinden yorum yapacaklar uzak durursa bence ben dahil herkes memnun kalacaktır.

Deneyin birçok şeyi açıklığa kavuşturacak bir mahiyeti olacağına inanıyorum. Bana 10 - 20 katılımcı lazım.

Bu 10 - 20 katılımcı belirleyeceğimiz az rekabetli ve az aranma hacimli bir anahtar kelime ile ilgili birer Wordpress blog açacak.

Atıyorum "plastik leğen" kelimesi. Ücretsiz Wordpress blogların adlarında mutlaka platik leğen kelimeleri geçecek.

Title ve açıklama kısımlarında mutlaka "plastik leğen" kelimeleri geçecek ve herkes farklı bir tema seçecek.

Sonrasında herkes kendi sitesine 2 tane maksimum 250 kelimelik makale girecek. Yazı başlıklarında mutlaka "plastik leğen" kelimeleri geçecek.

Yazılara birer tane özgünleştirilmiş veya gerçekten özgün resim girilecek.

Yazılara serbest bir şekilde etiket eklenecek.

Katılımcılar ister kategori açıp yazıları içine atacaklar isterlerse de sayfa oluşturup yazıları içine atacaklar. Dileyenler bu iki yazıyı ana sayfaya koyacak.

Hiç linkleme yapılmayacak ve indeks almaları beklenecek.

Kaydedeceğimiz veriler sırası ile;

1- Blog indeks süresi
2- Yazı indeks süresi
3- Anahtar kelimede blog sıralaması
4- Yazı başlığında blog sıralaması

Bütün bunlardan sonra teknik arkadaşlarla ve SEO uzmanı arkadaşlarla birlikte bir analiz yapabiliriz.

Aklımda nicedir var... Denemeye değer diye düşünüyorum.