higuita adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar merhaba. opencart 2.1 sürümünü kulanıyorum. opencart ta yeniyim. sanırım kullandığım temadan kaynaklı çift dil olayı var. Türkçe İngilizce.

ben bu ingilizce dil olayını kaldırmak istiyorum. Nasıl yapabilirim fikri olan yardımcı olabilecek varsa sevinirim
ingilizceyi kaldırabilmek için öncelikle sitenin admin ve site kısmının varsayılan dilini ingilizceden farklı bir dile çevirmen lazım. ardından ingilizce eklenmiş ürünlerin yada siparişin olmaması gerekiyordu sanırım, eğer bunlarda yoksa yerelleştirme diller kısmından ingilizceyi seçip sil düğmesine basarak silebilirsiniz. Birde şöyle bir durum var eğer kurulumda ingilizce değilde ana dili Türkçe olacak şekilde kurulum yaparsan daha iyi olur çünkü ana dil hangisi ise kayıtların değerlerin de 1 nolu id'ye o dili ekliyor sonra eklenen diller 2. nolu id'ye 3. nolu idye vs. diye sıralanıp gidiyor.

Benim başıma o geldi maalesef şimdi geri düzeltemiyorum.

ne olur böyle olursa dersen eklentiler ve temalar yazılırken genel olarak 1 nolu id'deki dile göre yazılıyorlar eğer eklediğin eklenti 2. nolu idyi görmezden gelirse ilk yüklediğinde bir sürü hatalar verebilir ve sen buna neden olan sorunları gidermekte zorlanırsan seni çok uğraştırabilir. benim başıma geliyor bu sıkıntıdan dolayı.