Denizs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Değildir. Bunlar 5 yıl öncesinin teknikleridir. Google senede 500 küsür algoritma güncellemesini gayet tabii tanıtım yazısı gibi inorganik yöntemlerle savaşmak için yapıyor.

Artık çoğu kişi; bu kelimenin günlük 30 bin aranması var şu kadar hit alırım deyip ilk sayfaya çıktığında o hiti alamıyor. Bunun en büyük nedeni analiz eksikliğidir. Bir kelimeyi ver makale yazarına hemen 20 tane ilgili makale oluşturup versin, siteyi aç, tanıtım yazısı backinki al sonra keyfine diyecek olmasın (?). Yapılması gereken kelime analizinden ziyade SERP analizidir. Farklı sıralama algoritmaları bir araya geldiklerinde farklı sonuçlar oluştururlar. Bunlara ayak uydurmanın yolu eski stil düz algoritma mantığıyla site yükseltmek değil.

Rakiplerin analizi onlarda ne var ben de aynısını yapayım değil, onlarda olmayanı yapayım olmalıdır. Bu çok zor bir şey değil. Çünkü Türkiye'de çoğu site henüz ilkçağdan kalma tarzda ilerliyor. Asıl deneyim kazanmak isterseniz ingilizce sitelerde başarılı olmayı deneyin. Çünkü algoritmanın en güncel hali oradadır. Rekabet deyince kayaya çarpmış gibi oluyorsun.

Ama birileri çıkıp o mükemmel siteleri yapıyor ve ilk sıralara çıkıyor. Bunu da tanıtım yazısı alarak yapmıyorlar. Bırakın siteleriniz yavaş büyüsün. Bir senede çok fakirleşmezsiniz. Kurumsal olun veya bireysel olun her zaman diğer sitelerden daha iyi hale gelebilirsiniz. Ama bütçe ayırmalısınız para harcamalısınız. Hayal gücünüzü kullanmalısınız.

Ve içerik oluşturmada; yeni algoritmalar artık anlamsal bütünlüğün yanında doğru cevapları arıyorlar. Google giderek veritabanını genişletiyor. Artık güvenilir içeriği ayırt etmesi çok zor değil. Bu yüzden kendi içeriğinizi oluştururken anlamsal bütünlükte ve doğru cevapları içerir şekilde oluşturmalısınız. İnternette sadece başka siteleri rewrite ederek bir yere varılmaz. Bunu anlamadığınız sürece siteleriniz backlinkle beslenen kısa ömürlü siteler olacaktır...
Hocam sadece bilgi yazmak için yazıyorsunuz. Sizin anlattıklarınızı bu foruma yeni üye olan, SEO çalışmalarına yeni başlayanlarda biliyor. Biz yıllardır web sitelerin kullanıcıya yönelik olmasını söylüyoruz. Zaten anlattığımız teknikte bütünsel seo mantığının parçalarıdır.

Kısa ve net Holistik SEO konularına dikkatlice bakmanızı öneririm.

Seo bir vücut gibidir: Hücre → Doku → Organ → Sistem → Canlı Organizması (Canlı Vücudu)

Google Tanıtımları ortadan kaldırmaz sadece doğal hale getirmenizi önerir. Web sitelerde bir işletme gibidir. İşletmelerin reklamı olacak ki bir başarı elde etsin. Tabii bu reklamlar yapılırkende alt yapınızın o gelen müşteriler memnun etmeye yönelik sisteminizin sağlam olması şarttır.

Backlink Al Keyfine bak mantığını kimse burda anlatmıyor. Biz forumda insanların fayda sağlayacağı SEO tekniklerini anlatıyoruz.

İngilizce Sitelerde bir yere gelmek daha kolaydır. Türkiye'de başarılı olmak daha zordur. Neden mi?

Ulusal rekabette kayda değer büyük bir proje ürettiğinizde TR'de doğal backlink alma olayınız daha azdır. Toplumumuz faydalı olsa dahi genelde kaynak vermeden konuları paylaşır. İngilizce sitelerde Global olarak doğal yolla yükselmek daha basittir. Uluslararası arenada doğallık yayılımı daha fazladır. + Uluslararası projelerde genel bilgiler veren siteler kısa sürede belli bir konuma gelir. Türkiye'de web sitelerin belli bir yolda yürümesi dikenli yol gibi tabir edilir.

Globalde seçenekler daha fazladır. İnsanların tercihlerine göre örnek: Dekorasyon sektöründe yazı yazdığında ilgi alanı 1.000.000.000 iken Türkiye'de 100.000'e kadar düşebilir. Sizce hangisine ulaşmak daha zor? 1.000.000.000 kişinin Google aramalarında milyonlarca türev kelimeler çıkarırsınız. Türkiye'de bu dahada dardır türev kelime oranları düşer. Rekabet yükselir.

Neden hep İngilizce siteleri örnek gösteriyorsunuz ki! Daha kolay olduğu için mi? Neden Türkiye'de başarılı mı olamıyorsunuz? Analiz v.s. yapıyoruz, İnsalara kaliteli servisler v.s. bahsediyorsunuz bana tutup İngilizce siteleri örnek vermekten grur duyuyorsunuz.

Sert kayaya çarpan ben değilim, galiba sizsiniz.

Sizin söylediklerinizde doğruluk payı var ama genel konular....