Hocam SEO eskisi gibi değildir. Site içi "İçerik pazarlamadan" tutun, link inşasına kadar site dışı dahil hepsini kapsar. Dikkat ederseniz tanıtım yazısı, long tail, kelime yoğunluğu konularınıda ele alıyoruz. Tanıtım yazısında da başlığı long tail olarak kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Bu çalışmalar ne çalışmaları oluyor? SEO'nun parçaları değil mi?
Değildir. Bunlar 5 yıl öncesinin teknikleridir. Google senede 500 küsür algoritma güncellemesini gayet tabii tanıtım yazısı gibi
inorganik yöntemlerle savaşmak için yapıyor.
Artık çoğu kişi; bu kelimenin günlük 30 bin aranması var şu kadar hit alırım deyip ilk sayfaya çıktığında o hiti alamıyor. Bunun en büyük nedeni analiz eksikliğidir. Bir kelimeyi ver makale yazarına hemen 20 tane ilgili makale oluşturup versin, siteyi aç, tanıtım yazısı backinki al sonra keyfine diyecek olmasın (?). Yapılması gereken kelime analizinden ziyade
SERP analizidir. Farklı sıralama algoritmaları bir araya geldiklerinde farklı sonuçlar oluştururlar. Bunlara ayak uydurmanın yolu eski stil düz algoritma mantığıyla site yükseltmek değil.
Rakiplerin analizi onlarda ne var ben de aynısını yapayım değil, onlarda olmayanı yapayım olmalıdır. Bu çok zor bir şey değil. Çünkü Türkiye'de çoğu site henüz ilkçağdan kalma tarzda ilerliyor. Asıl deneyim kazanmak isterseniz ingilizce sitelerde başarılı olmayı deneyin. Çünkü algoritmanın en güncel hali oradadır. Rekabet deyince kayaya çarpmış gibi oluyorsun.
Ama birileri çıkıp o mükemmel siteleri yapıyor ve ilk sıralara çıkıyor. Bunu da
tanıtım yazısı alarak yapmıyorlar. Bırakın siteleriniz yavaş büyüsün. Bir senede çok fakirleşmezsiniz. Kurumsal olun veya bireysel olun her zaman diğer sitelerden daha iyi hale gelebilirsiniz. Ama bütçe ayırmalısınız para harcamalısınız. Hayal gücünüzü kullanmalısınız.
Ve içerik oluşturmada; yeni algoritmalar artık
anlamsal bütünlüğün yanında doğru cevapları arıyorlar. Google giderek veritabanını genişletiyor. Artık güvenilir içeriği ayırt etmesi çok zor değil. Bu yüzden kendi içeriğinizi oluştururken anlamsal bütünlükte ve doğru cevapları içerir şekilde oluşturmalısınız. İnternette sadece başka siteleri rewrite ederek bir yere varılmaz. Bunu anlamadığınız sürece siteleriniz backlinkle beslenen kısa ömürlü siteler olacaktır...