Hocam birçoğumuzun ortak sorunu bu. Benimde aöf devam ediyor. Askerlik tecilli. Aöf bitince askere gidicem diye web alanında yatırım yapamıyorum. Ayrıca aöf den sonra SMMM için staj başlatma sınavı var. Sınav çok zormuş. Askere gidip geldiğimde sınava girsem muhasebe ile ilgili kafamdaki herşey sıfırlanmış olur. Sınavı kazanmam normal şartlarda mucize iken askere gidip geldiğimde daha imkansızlaşacak. zaten askerden gelince yeniden iş hayatına başlamam gerekecek. Sınavı kazanmayı başarırsam 3 yıl bedavaya, aç gezerek staj yapıcam.

Hayat zaten imkansızlarla dolu. Bi de askere gidip gelince herşeye sıfırdan başlamak gerekiyor.

Askerliğin en verimli dönemimizde önümüze geçmesi kötü oluyor. Web alanında kredi çekip eticaret tarzı bir site kursak. 1-2 sene de anca tutacak. Tabii oda tutarsa. Batma ihtimali de var. Tam siteyi tutturduk derken askere gidicez. 2 yıllık emeği çöpe atıp boşa site için amelelik etmiş olucaz. Baba parası giyen zenginler için sıkıntı yok. Askere gidip gelince babasının şirketine geçiyor rahatına bakıyor. Ama bizim gibi hayata (-) eksiden veya (0) sıfırdan başlayanlar için çok kötü oluyor.

Askere gidene kadar uğraş. Asker gidince tüm emekler sıfırlanacak. Askerden dönünce yine sıfırdan başlıycaz.
Gerçekten çok zor, ne yapacağımı bende bilemiyorum ama askere gitme zorunluluğum da var. Bir şekilde mesleki bilgilerim ve eğitimim çöpe gidecekmiş gibi hissediyorum çünkü kime sorsam herkes "beynin sıfırlanacak döndüğünde tüm bilgilerini unutacaksın" diyor.
Bilgisayar imkanın olmayabilir ama kitap götür yanında hocam. En azından temel kodları unutmazsan senin için iyi olur. Çünkü askerlik gerçekten kötü bir psikoloji. 5 ay hiç bakmazsan ne kod kalır ne bişey. Ben A4 sayfalarına Vb.net, Java yazdığımı biliyorum sırf unutmamak için.
Hocam kağıda yazmak ne kadar işe yarayabilir ama bu gidişte sanırım onuda deneyeceğim. Askerde kitap okuma gibi bir durum olabilir mi? Yanıma kitap falan alsam programlamayla ilgili?
Askerden geldiğimde dut yemiş bülbül gibiydim
Sen en azından bülbülmüşsün ben geri döndüğümde bülbül yemiş dut gibiydim
askerliği aradan çıkar, herşey daha farklı olacaktır. kendimden biliyorum, şu an yaptığın her işte, her planda askerlik çomak sokuyor
Askere gitmeyi planlıyorum ama döndüğümde yazılım alanında junior pozisyonda işe başlamak istiyorum, eğer bunu yapamazsam başka ne yaparım bilemiyorum. Tecrübe elde etmeden sadece eğitim alıp askere gidip gelmiş olacağım malesef : (