Site sıralama yükseltme için geçen ay denediğim bir tekniği paylaşmak istedim. Peşinen de belirteyim

site imlemesi yapmayacağım ((: Yani rahat rahat okuyabilirsiniz.
Eski kullandığım adsense hesabımla beraber banlanan her daldan içerikli bir sitemdeki bir konu son 5-6 yıldır tüm dünya aramalarında kafada çıkıyordu. Bakıyordum ula bu sayfadan gelen hite yazık oluyor gidiyor diye de üzülüyordum. Sayfada 1-2 linkte paylaşmıştım ama gene de o linklerin tıklanması istediğim düzeyde değildi ki o sayfaya gelen hit, sitenin hitinin yaklaşık %25+ civarı idi.
Geçen ay kafam attı o konuyu ilgili sitelerimden birine taşıdım. Eski sayfayada 301 çekip direk yeni site linkine yönlendirdim. Sayfa ilgili kelimenin minimum tüm türevlerinde kafada çıkıyor. ( ki o kelime için web yöneticisi araçlarında baktığımda 800 küsur farklı arama yapıldığını görüyorum)
Sonuç

şimdi yeni site linki hiti nerede ise 8-10 kat artış gösterdi. Bir aydır da rutin devam ediyor zaten 1 haftada da eski link yerini aramalarda yeni site linkine bıraktı. Sitedeki diğer konularda da bariz yükseliş gösterdiler. 10. sayfalardan 2., 3. sayfalara çıktılar ki rekabetler oldukça sert olan konular!) son bir ayda o siteye 2 yazı ekledim. 2 konuda ilk sayfadan girdi.
Yani elinde güzel hiti olan ama adsense banı olduğu için faydalanamadığınız sayfalar varsa bence ilgili bir siteye konuyu taşıyabilirsiniz. Tabii sizde ters etki yaparsa da sorumluluk kabul etmem. sonuçta kendi deneyimim bu yönde.
Herkese başarılar, bol kazançlar dilerim.