Tüm yazılarılanları okumadım. Ancak öncelikle herkes kişisel yorumlarını yazdığı için saygı duyuyorum.
Fakat kesinlikle müşteri haklıdır... kelimesi doğru değildir. Firma mutlaka alttan almalı ve anlayış göstermeli. Burada tamam. Ancak küfür ya da argo yaklaşımlar insanı çileden çıkarabilir.
Yıl 2016 hâla telefonumuz çalıyor ve açtığımızda Merhaba. Ben resellerime neden site ekleyemiyorum. deniliyorsa bu traji komik olsa da idare edilebilir. Zira karşıdaki müşteri firmayı satın aldığını ve firmanın tek müşterisi olduğunu zannettiği için ve telefonu açan görevlinin direkt onu tanıması gerektiğini düşündüğü için bu kelimeleri sarfetmekte. Bu tölere edilebilir.
Ya da
Bir destek talebi gelir. Müşteri sitemi yıllardır güncellemiyorum, dokunmuyorum bile dün çalışan site neden bugün bozuluyor. Sunucuda açıkmı var der. Nasıl iş yapıyorsunuz der. Siz sunucuda tüm önlemlerin alındığını söylersiniz, Ancak yazılımı kendi ağzınız ile söylediğiniz üzere güncellemediğiniz için açık olabilir dersiniz. Ancak hatalı firma olur. Bu da tölere edilebilir... Fakat küfür asla...
EgemenPolat arkadaşıma kesinlikle katılmıyorum. Rızkı müşteri değil ALLAH cc vermekte. DOlayısıyla bir müşteri giderse aç kalmazsınız.
Ancak eğer siz hizmetinizi kaliteli veriyorsanız işte o zaman müşteri gittiği firmayı sizin gibi bulamayabilir.
Ve kaybeden müşteridir....