oyundergisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam içerik yazarken anahtar kelime yoğunluğu denen bir olay var. Density olarak ta ifade ediliyor. Bu oranın %2 -%5 arasında olması gerekiyor. Bu oran nasıl hesaplanıyor diyeceksen kullandığın anahtar kelimenin tekrar sayısını içerikteki toplam kelime sayısına bölünerek bulunuyor. Yani 200 kelimelik bir makalede anahtar kelimen 5 kere geçtiyse 5/200=0,025 yani %2,5'tur. Bu aralığın çok aşırı şekilde üstüne çıkılırsa içeriğiniz spam olarak algılanabilir. Bunlara dikkat ederek bir içerik oluşturmak gerekli.
Yoast kullandım 2.5 tavsiye ediyordu. Ayvalık tostu kelimesi için 2.5 oranındaydı. Dediğim gibi eğer sıralamadan çıkardıysa sebep bu olamaz.

SeoTimes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
anladığım kadarı ile site daha yeni böyle dalgalanmalar normaldir günlük bu kelimeler ile seoya uygun arkadaşın yazdığı gibi güncel içerik girişini ve sosyal medya paylaşımlarını aksatmazsanız kısa zamanda yükselişe geçersiniz. Tabi iç seo gibi diğer problemlerde etki edebilir.
Aslında ben ana anahtar kelimeden değilde, tek sefer olsa bile diğer kelimelerden epey geçirmiştim. Siteye baktınız mı bilmiyorum ama örnek vereyim.

Tost nasıl yapılır bir de bana sorun. Ayvalık tostu yapımı için gerekli olan tüm Ayvalık tostu malzemeleri hakkında geniş bilgi sahibi olacaksınız. Bu, Ayvalık tost ekmeği için de, geçerlidir.

Anahtar kelime aracında ayvalık tostu deyince çıkan kelimelerden bulduğum bu tip kelimelerden cümle oluşturdum. Yukarıda 4 tanesi geçmekte. Biraz güç oldu. Ancak bu şekilde anlamlı ve birbirini takip eden cümle kurmaya çalıştım. Google bu yazıdan sonra sıralamadan çıkardı.
Bir kaç gün yazı eklemeyeceğim. Belki bir dalgalanmaya denk geldim belkide bunu spam algıladı.