Hocam öncelikle böyle bir kanalı Türk toplumuna ve bize kazandırdığınız için teşekkürler. Bunun eğitimini vb. aldınız mı yoksa kendiniz mi geliştirdiniz ?
Eğer okulunu okuduysanız bir üniversitede CryTek destekli oyun geliştirme bölümü varmış duyduğum kadarıyla. Özel olanı varsa ingilizce eğitimle beraber yurtdışında falan eğitimini almayı düşünüyorum. Teşekkürler.
selam, oyun geliştirme ve programlamayla ilgili öğrendiğim her şeyi internet üzerinden öğrendim. tabi yıllar süren bir deneyim söz konusu, ara ara hiç ilgilenmediğim oldu ara ara küçük oyunlar yaptığım oldu vs.
ve ne yalan söyleyeyim benimle aynı zamanda bu işe girişenler firmalarda çalışıyor, güzel projeleri var vb. ama ben şimdilik hobi boyutunda tutmaktan memnunum
yazılım mühendisliği bölümünde okursanız bazı üniversiteler (belki hepsi veriyordur ama yanlış bilgi vermemek açısından 'bazı' diyeyim) "oyun geliştirme" alt dalını sunuyorlar. bu sayede oyun geliştirme alanına yoğunlaşabiliyorsunuz.
birçok üniversitede game design alt bölümü mevcut artık, araştırırsanız bulabileceğinize eminim.
ben şahsen hiç bir oyun geliştirme firmasında maaşlı bir şekilde çalışmadım, hep freelance çalıştım ama ilanlara biraz göz gezdirmişliğim var ve "oyun geliştirme ile ilgili bir bölüm" den mezun olmak diye şart koşan pek görmedim. genelde aranan dil ve programlarda tecrübeli olmanız ve eğer var ise bilgisayar ile ilgili bir bölümden diploma almanız şartı aranıyor. (yani diplomanız olmasa bile bir şansınız var)
ancak durumunuz varsa ve yurtdışında güzel okulları var ise okuyun mutlaka, neden olmasın

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 21:14:44 -->-> Daha önceki mesaj 19:51:05 --
https://www.youtube.com/watch?v=O8tPnO1JZp8