Yazı alıntıdır :

Wordpress Optimizasyon
Eklenti seçimlerinizi yine sunucu kaynaklarını sömürmeyecek türden yapmalısınız.Aşağıda bazı gereksiz eklentilere örnek veriyorum.
Sayaç - İstatistik - Slider - Online User vb. -

Aktif olmayan eklenti ve temalar düşündüğünüz kadar masum değiller.Bunları dizinden kaldırmalısınız.
Giriş formunuza yapılacak otomatik brute force atakları devasa wp-login.php isteklerine neden olabilir.Kurtulmak için bu formlarda Chapta kullanmanızı öneririm.Yine yorumlar için de chapta kullanmanızı mümkünse Disqus kullanmanızı öneririm.
The Heartbeat API’yi dizginlemelisiniz.Wordpress’in bu güzel özelliği oturum açan kullanıcı browserı ile sunucu arasında düzenli iletişimi sağlar.Browser’dan giden bu çağrılar sunucuya “wp-admin/admin-ajax.php” isteği olarak ulaşır ve ciddi bir cpu tüketine neden olur.Hosting bütçesi düşükse bana göre bu özelliği kullanmak çok gereksiz olacaktır.
Heartbeat API’yi Heartbeat Control adlı eklentiyle hangi alanlarda kaç saniye süreyle çalışacağını belirleyerek ciddi bir CPU tasarrufu sağlayabilirsiniz.

Botlar yada kötü niyetli kişiler xmlrpc.php ve wp-cron.php dosyalarımıza aşırı istek gönderiyor olabilir.Bu olasılığa karşı htaccess üzerinden bu dosyalara dışarıdan erişimi yasaklayın.
<files wp-cron.php>
order allow,deny
deny from all
</files>
<files xmlrpc.php>
order allow,deny
deny from all
</files>

wp-config.php ayar dosyanızın başına aşağıdaki kodları ekleyin.
// Auto repair your sql ...
define('WP_ALLOW_REPAIR', true);
// Disable auto cron runs ...
define('DISABLE_WP_CRON', true);
// Disable update checks ...
define('AUTOMATIC_UPDATER_DISABLED', true);
define('WP_AUTO_UPDATE_CORE', false);
// Enable WP cache on your blog ...
define('WP_CACHE', true);
// Disable file edit for security ...
define('DISALLOW_FILE_EDIT', true);

* kodların açıklamalarını da ekledim.