Sıfır toplama masaüstü bilgisayar aldım. Ekran kartım Asus R7 240 win 7 home premium yüklü. Bilgisayar gün içerisinde defalarca atikmdag.sys mavi ekran hatası veriyor. İnternette epey araştırdım kimi düzgün yüklenmemiş sürücüden kaynaklanıyor demiş kimi donanımsal bir arıza demiş ama tam bir sonuca ulaşamadım ve bu hata artık canımı sıkıyor. Yalnızca chrome da facebook tayken bile bu hatayı alıyorum yani herhangi bir zorlama olmadığında bile. Bir arkadaş da şöyle demiş ne kadar doğru bilmiyorum

Alıntı
arkadaşlar pc nin resetlenmesini şöyle engelleyebilirsiniz pc yi güvenlik modunda acıp ekran kartının sürücüsünü aygıt yöneticisinden kaldırın sonrasında pc yi yeniden başlatın pc kendisi tanıyacakdır ve resetlenme ortadan kalkacakdır. sorunun kaynagı ise amd şirketinin catalyst control center programının son sürümünün yazılımı hatalı olarak upgrade yapdırdıgıdır. yani amd nin ekran kartı son versiyon yazılımı yüzde 100 hatalıdır. esasında ekran kartınızda hic bir sorun yoktur.
bu sorun hakkında ve nasıl düzeltileceği hakkında bilgisi olan var mı ? En son win 10 yüklemeyi düşünüyorum belki düzelir diye.