Merhaba arkadaşlar,
Şöyle aklımda bir soru var henüz net bir çözümünü bulamadım. Herkes bildiği gibi sitemizden facebook, twitter, youtube gibi platformlara markamızın linklerini koyuyoruz. Bu linkleri ekleyen kişilerin %90'ı dofollow olarak çıkış yapıyor. Doğal olarak face,twitter ve youtubea link beslemesi yapmış oluyoruz tüm sayfalardan.
Bu platformlar hali hazırda milyarlarca siteden backlink aldığı için güçlerini tartışmaya gerek yok.
Soru şu: Bu sitelere dofollow link çıkmak doğru mudur ? Yoksa nofollow ile garantiye alınmalı mıdır ?
NOT: Bazı firmalar şöyle diyor: Sosyal medya platformlarına link çıksanız bile oradaki linkler sizin sayfalarınız olduğu için dofollow çıkılmalıdır diyor. Benim de aklıma şöyle bir soru geliyor o halde: Madem onlar sosyal medya platformu, bende anlaşmalı olduğum örn: abcsitesi.com/markam linkine de dofollow vereyim. Nasılsa benim linklerim demek geliyor.
Sonuçta Facebook, Twitter ve YouTube'da bir domain. Bu domainleri de dünya genelinde marka olduğu için milyarlarca insan kasıtlı veya kasıtsız besliyor.
Konu biraz ilginç, yorumlarınızı bekliyorum