Ozantunaa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam peki şöyle söylersek biz gittik başkasının siresinde indexlenmemiş yazıyı kopyaladık ve google gibi getir diyerek indexlettik ondan sonra öbür site de indexlendi diyelim bu site bizim sireden kopyalamış gibi mi gözükecek google'a
Buna kimsenin net cevap verebileceğini zannetmiyorum. Çünkü google bu içerik kopya şu içerik değil gibi bir uyarıda bulunmuyor. Yani kopya olup olmadığını gene google biliyor.

Tamamen şahsi görüşüm olarak şunu diyebilirim ki, kimin ki önce indexlendiyse o diğerinden daha değerlidir.

Ama yukarıda verdiğim örnekte emin olduğumu söyleyebilirim. Yani senden kat kat fazla otoriter bir site sendekileri alıp koysa bile kopya muamelesi görmüyor.

Birde öncesinde başıma 2 küçük olay gelmişti.

1- Bir blogda yazı girdiğimde google.com da indexlenmediğini ama com.tr de indexlendiğini gördüm. yani .com da daha sonra indexlenmişti. Hal öyle olunca ben uzunca bir süre sitem indexlenmiyor diye yakınıyordum. Çünkü .com da 1-2 gün sonra index alıyordu. .com.tr de ise 10-15 saniyede... Bu o zamanlar googlede bir sorunmuydu yoksa kasıtlı mı yapıyorlardı emin değilim. Bu devam ediyor mu ona da emin değilim.

2- Eğer karşı site pingleme sistemi kullanıyorsa (wordpress ise kesin kullanıyordur) zaten içerik girildiği anda googlenin haberi oluyor. Fakat ne kadar sürede indexleneceğine gene google karar veriyor.

Yani tüm bunlardan yola çıkarsak;

1. maddede yazdığım şekilde google'nin farklı uzantılarında indexlenme durumu değişik sürelerde olabilir. Yani senin geç indexleniyor dediğin yazı bile önceden index almış olabilir.

2. madde de yazdığım şekilde muhtamalen google ilk yazıyı yazanın kim olduğunu biliyordur (ama tam emin değilim)...

Hepsini toparlarsak;

Bence riskli işler bunlar. Kullanmadığın bir sitede deneme yapabilirsin. Ama bence ziyareti olan bir siten varsa onun üzerinde kopya içerikle gitme derim.

Anladığım kadarıyla senin sektöründe olan ve geç index alan bir siteden içerik çekeceksin..

Sadece şunu söyleyebilirim;

Kopya iş aslını yüceltir...