Soruyu yanlış anlamadığımı varsayarak cevaplamak istiyorum
Öncelikle fiber kablo ile gönderilmekte 4.5G ( aslında 4G ) ise uydu aracılığı ile gönderilmektedir ( telefonun çekmediği bir yerde 200-300 MB hız alamazsınız.! ms yüksek olur. )
şahsi düşüncem ise 2 GB , 4 GB veya 10 GB paketlerle hiçbir işe yaramayacak bir sistem dakikada ortalama 20-25 GB indiriyor çünkü diğer türlüde yapmazlar çünkü diğer internet hizmeti veren firmaları bitirmiş olurlar sonuçta mobil aygıt ile istediğin yerde 300 MB kullanmak var iken 8 MB ( santral size çok uzak...) nete 50-60 TL neden ödeyeyim ?
4.5G'ye saçma sapan gereksiz reklamlara bütçe ayıracaklarına alt yapılarına bakır kablolara yatırım yapmak insanlık için daha faydalı olurdu istanbulda oturuyorum oturduğum bölgede ne fiber var ne bir şey çoğu yerde yok fiber kullanan arkadaşım yok yavaş yavaş geçiliyor yani hala bakır kablolar mevcut zaten telefondan giren bir kişinin günlük kullanacağı 200-300 MB film izlemez surf yapar ise... standart bir evin kullanıcısı ise 1 GB harcar neye yatırım yapılması gerektiğini bence onlarda biliyorlar ama neden ölü yatırım yapsınlar ki ? bana aynı fiyata niye kaliteli hizmet sunsun ki ?
Bence son derece gereksiz bir şey 4.5G ülkede düzgün bir yerel internet ağı yok iken.
Hocam 4G ile uyduyu nasıl birbirine bağladın ?